« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
FESTIVALI

Predstavljamo skriveni Terraneo!

Ostalo je još predstaviti pozornice koje posjetiteljima pružaju upravo one nezaboravne festivalske trenutke koji se dešavaju spontano

Tri dana na nekoliko stagea
Tri dana na nekoliko stagea (Arhiva)
Više o

lineup

,

izvođači

,

raspored

,

pozornice

,

Terraneo 2013

Tisućama mladih ljudi koji će za desetak dana krenuti prema Šibeniku već su dobro poznati izvođači koji od 07. do 09. kolovoza nastupaju na glavnim pozornicama ovogodišnjeg Terraneo festivala. O nastupima bendova The Prodigy, Wu Tang Clan, My Bloody Valentine ili Rob Garze, Dubfirea i Emiliane Torrini na Terra i Aqua stageu zna se već gotovo sve. Već je poznato i da nas na velikom otvorenom Red Bull Music Academy Stageu ove godine čeka jedan od najkvalitetnijih elekronskih lineupa ovog ljeta. A zna se i da sve posjetitelje festivalskog kampa ponovno očekuje odlična akustična atmofsera na Akustika pozornici koja se otvara već 06. kolovoza.

Ostalo je još predstaviti pozornice koje posjetiteljima pružaju upravo one nezaboravne festivalske trenutke koji se dešavaju spontano, između nastupa velikih headlinera, na djelovima lokacije koje morate tražiti, u skrivenim klubovima na otvorenom koji su nezaobilazno mjesto za sve one koji znaju što na festivalu znači dočekati izlazak sunca. Na ovogodišnjem Terraneu za njih smo organizirali Ljetovanje stage, Azimut bar i Terraneo beach stage.

LJETOVANJE STAGE

Jedno od kultnih mjesta na Terraneo festivalu sigurno je postala već poznata pozornica u kupoli. Ona ove godine nosi naziv Ljetovanje stage a donosi najbolju ekipu za mix pultom koja će posjetitelje, uz zvukove soula, funka, hip hopa ili rapa, vratiti u nezaboravne 70-e i 80-e. Ljetovanje je zamišljeno kao ljetni koncept već provjerenog Gričevanja, čija ekipa na ovoj pozornici garantira jedinstveno osvježenje u vrućim šibenskim noćima, uz bezbroj vrsta rakija, Pipi party, picigin i chill out zonu, u kojoj možete nakratko predahnuti između nastupa vaših omiljenih izvođača.

Od izvođača Ljetovanje stagea treba svakako izdvojiti Tamaru Saul, nadolazeću domaću rnb i neosoul zvijezdu koja otvara Ljetovanje s nekoliko zapaženih traka koje su našle svoje mjesto u programima BBC-a i Rinse FM-a. Drugog dana Ljetovanja treba istaknuti kultnog DJ Venoma, trostrukog ex yu DMC prvaka i dvostrukog svjetskog DMC finalista, poznatog i po svojoj DJ radionici koju će predstaviti i na ovogodišnjem Terraneu. Kao i sam Terraneo, zadnja večer na Ljetovanju biti će u tonovima crne glazbe uz jednu od istaknutijih figura regionalne Nu Funk i Breakbeat scene, DJ Pipsa, uz residenta brojnih zagrebačkih klubova (KSET, Piranha, Gjuro 2, Aurora, Gallery) DJ Oli Dobolija te najluđi after Wu - Tanga u režiji legende domaće hip hop scene Bizzo iz Bolesne braće. Osim spomenutih, na Ljetovanju još nastupaju DJ Anto, Mixtape, najjači domaći indie kolektiv - TAKE ME OUT!, Denna M, DJ Rea iz JabbaTona, član CFSN kolektiva i dua Pillitchevanja - dj Phillipe, Skelevibes, jedno od najvažnijih imena domaće klupske scene DJ Chill te legendarni resident KSET-a, DJ Sina.

AZIMUT STAGE

Ovogodišnji Terraneo ugostiti će i najatraktivniji šibenski klub - Azimut, koji je u nepunih šest mjeseci od otvaranja oživio glazbenu scenu grada i postao nezaobilazno mjesto za izlaske svim ljubiteljima kvalitetne glazbe, koncerata i odlične zabave u Šibeniku ali i šire. Svoju kreativnost, originalne ideje uređenja prostora i odličan izbor glazbe, ekipa Azimuta preseliti će na Terraneo u formi kluba na otvorenom pod nazivom Azimut stage.

Na pozornici Azimut bara predstaviti će se šibenska dj scena kroz klupske hit programe Paštroč i Mrtvo Hitovlje te legendarni šibenski DJ Vlado sa svojim mixom rocka i svega ostalog. Za nezaboravni 80's party pobrinuti će se zagrebački DJ Debeli Šef, a kao i prošle godine, kultna ikona domaće ženske dj scene - dj Sanja Pandurić, spremiti će nekoliko sati najvećih domaćih i stranih rock hitova iz prošlog stoljeća. U Azimutu na Terraneu predstaviti će se i Kultivator a program za petak 09. kolovoza u Azimutu organizirati će Terraneo partneri iz Slovenije - ekipa iz Kino Šiške. Kino Šiška pripremilo je odličan program do ranih jutarnjih sati zadnjeg dana festivala u sklopu kojeg nastupaju Incurabili, Your Gay Thoughts, DJ Felis Catus & DJ Softskinson, DJ Yayoilouise & DJ Checkman, New Wave Syria, N'Toko te Sea+Air.

TERRANEO AFTER PARTY @ AZIMUT KLUB

Inače, klub Azimut službeni je gradski meeting point Terranea 2013. u kojem će se također održati i službeni Terraneo after party, u subotu 10.kolovoza 2013. Prvo ime ove večeri je sigurno Joe Ford, nadolazeća britanska drum'n'bass zvijezda kojeg je veliki Friction uvrstio na svoj Fabriclive 70! Uz Joe Forda, najizdržljivije i naupornije Terraneo fanove u klubu Azimut, na zadnjem tulumu ovogodišnjeg Terranea, zabavljati će i Rift Project, Chew the Fat! Croatia, Fil Tilen + Tone Tuoro.

TERRANEO BEACH STAGE

Po prvi put ove godine, svi posjetitelja festivala imati će samo svoju plažu - Terraneo beach, idealno mjesto za dnevno druženje, kupanje, sunčanje i zabavu. Osim ležanja u hladu borove šume, osvježenja u jednom od Terraneo beach barova, kupanja u čistom moru ili sudjelovanja u brojnim radionicama i eko programu, posjetitelji plaže će moći uživati i na dnevnim partyijima koji će biti organizirani na Terraneo beach stageu. Od utorka, 06. kolovoza do subote, 10. kolvoza, odlični domaći i strani DJ-i zabavljati će posjetitelje plaže s programom koji će trajati od 12h-18h.

Osim raznih već spomenutih DJ-a iz redovnog festivalskog programa, koji će večernje setove s užitkom dopuniti na ovoj pozornici (npr. Pips & Venom), Terraneo Beach Stage donosi odlična imena elektronske glazbe kao što su Homeboy live, jedan od trenutno najzanimljivijih hrvatskih producenata koji za ovu priliku nastupa kao live act, izdaje za britanski Hypercolour te organizira glazbene večeri u Berlinu ili Disko Dabar aka Examine, još jedan jako zanimljiv domaći producent s brojnim izdanjima na stranim etiketama koji također nastupa u live act varijanti i izvodi vlastitu produkciju ali i house obrade starih disco, soul, funk i rnb traka. Na Terraneo plaži će nastupiti i DJ Raid, Marchelov prateći DJ, najbolji turntablist balkana te Švicarski DMC prvak kao i Jan Kinčl Zero, vlasnik techno etikete Bondage i voditelj jedne od najslušanijih domaćih radijskih emisija posvećenih elektronskoj glazbi na radiju 808. Ostala imena, koja će pet dana zabavljati posjetitelje Terraneo plaže, čine D'Noizz, Pete Dux, CFSN kolektiv, Moolah, Edin Haliti, Kodin, DJ Rea, Krunch It!, Mr. Mehikano, RRRamon!, Bass Matters, DJ Zorro te Felipe Simo.

29.07.2013. 19:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh