« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina

Predsjednik Josipović promaknuo 152 pripadnika Oružanih snaga RH

Vrhovni zapovijednik OS RH promaknuća je dodijelio na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS i ministra obrane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

oružane snage

,

Ivo Josipović

,

gašenje

U prigodi Dana Oružanih snaga (OS) i Dana Hrvatske kopnene vojske, 28. svibnja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS i ministra obrane, redovno i izvanredno promaknuo je 152 pripadnica i pripadnika OS RH, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika RH.

Brigadir Vlado Šindler je redovno promaknut u čin brigadnog generala.

Kapetan fregate Drago Perić redovno je promaknut u čin kapetana bojnog broda, pukovnica Đurđica Herc Barić u čin brigadirke, a pukovnici Ivica Matešić, Stipo Semren, Darko Brajković, Siniša Šimićev, Mirko Stošić, Marko Miličević, Dražen Smiljanić i Mato Hucaluk u čin brigadira.

Pukovnik Vinko Begović izvanredno je promaknut u čin brigadira.

Redovno su promaknuti: 2 kapetana korvete u čin kapetana fregate, 4 bojnice i 14 bojnika u čin pukovnice i pukovnika, 2 poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete, 2 satnice i 20 satnika u čin bojnice i bojnika, 1 poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda, 2 natporučnice i 35 natporučnika u čin satnice i satnika, 1 poručnica korvete i 4 poručnika korvete u čin poručnice fregate i poručnika fregate, 5 poručnica u čin natporučnice i 39 poručnika u čin natporučnika.

Izvanredno su promaknuti: 1 bojnik u čin pukovnika, 1 satnica i i 1 satnik u čin bojnice i bojnika, 2 natporučnika u čin satnika i 2 poručnika u čin natporučnika.

Dodijeljen je jedan čin poručnice i 3 čina poručnika.

Na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS i ministra obrane, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović je za natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio bojnika Romea Horvata. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 17:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh