« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NAKON TRAGEDIJE

Predsjednički izbori u Poljskoj održat će se u lipnju

U obzir dolaze tri nedjelje u lipnju: 6., 13. ili 20., a eventualni drugi krug mogao bi se održati 27. lipnja ili 4. srpnja

(Getty Images)
Više o

Lech Kaczynski

,

poginuo Kaczynski

,

poljski predsjednički izbori

,

Lech Czapla

,

Bronislaw Komorowski

Prvi krug predsjedničkih izbora, organiziranih nakon pogibije poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog u zrakoplovnoj nesreći, održat će se 13. ili 20. lipnja, izjavio je u srijedu dužnosnik u parlamentu.

"Od početka te tragedije postojala su teoretski samo tri moguća datuma za izbore. Tri nedjelje u lipnju: 6., 13. ili 20.", izjavio je visoki dužnosnik Sejma Lech Czapla.

Objasnio je da preostaju dva moguća datuma zbog ograničenja koje nameće Ustav i izborni zakon. Eventualni drugi krug mogao bi se održati 27. lipnja ili 4. srpnja, dodao je on.

U srijedu bi predsjednik Sejma Bronislaw Komorowski koji privremeno obnaša funkciju predsjednika države mogao objaviti službeni datum izbora po završetku razgovora s parlamentarnim skupinama.

Komorowski je ujedno službeni kandidat liberalne stranke na vlasti Građanske platforme. Izbori prvotno predviđeni za jesen trebali su suprotstaviti Lecha Kaczynskog u drugom mandatu i Komorowskog, kojemu je davana prednost. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 14:12:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh