« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
HRVASTKI C.S.I

Predloženo devet članova istražnog povjerenstva za Inu

Povjerenstvo će istraživati samo dopunjeni ugovor s MOL-om iz 2009. i glavni ugovor o plinskom biznisu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

MOL

,

prodaja ine

,

plinski biznis

,

povjerenstvo INA MOL

,

saborski odbori

Saborski Odbor za izbor i imenovanja jutros je jednoglasno utvrdio prijedlog imenovanja devet članova istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine, kojim bi, potvrdi li danas Sabor taj prijedlog, predsjedavala SDP-ova zastupnica Dragica Zgrebec.

Vladajuću većinu u povjerenstvu zastupali bi Boris Kunst (HDZ) kao potpredsjednik, Josip Salapić (HDZ) kao tajnik, te Ana Lovrin (HDZ), Goran Marić (HDZ) i Zdravko Kelić (HSS), a oporbu, uz predsjednicu povjerenstva, Josip Leko (SDP), Gordan Maras (SDP) i Zlatko Koračević (HNS).

Istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine te svih ugovora i dodataka ugovora između hrvatske vlade i strateškog partnera MOL-a, koje u roku iduća tri mjeseca treba donijeti zaključke u predmetu koji istražuje, Sabor je gotovo jednoglasno (uz jedan suzdržan glas) osnovao prije mjesec dana.

Osnivanje povjerenstva predložio je SDP, na način da bi ono istraživalo samo dopunjeni ugovor s MOL-om iz 2009. i glavni ugovor o plinskom biznisu.

No, HDZ je svoju potporu uvjetovao time da u djelokrug rada povjerenstva uđe cijeli proces privatizacije Ine, od 2002.

Stoga je odlučeno da će povjerenstvo istražiti sve ugovore između vlade i MOL-a.(hina/metro-portal)

23.04.2010. 11:39:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh