« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TREĆI MANDAT

Bajić prisegnuo, Šimonović oduševljen njegovim učinkom

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović ustvrdio je kako je Bajićev učinak impresivan otkad je on ministar

Ne radim pod političkim pritiskom, tvrdi Bajić
Ne radim pod političkim pritiskom, tvrdi Bajić (Goran Mehkek / CROPIX )
Više o

Luka Bebić

,

Mladen Bajić

,

Ivan Šimonović

,

glavni državni odvjetnik

Ponovno imenovani glavni državni odvjetnik Mladen Bajić prisegnuo je danas pred predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.

Nakon prisege Bajić je novinarima izjavio rekao smatra da je svojim radom potvrdio da može obavljati treći mandat te da će to napraviti pošteno i zakonito.

"Pritisci na mene ne mogu biti ni s jedne strane", kazao je, dodavši da se pojedinačni predmeti otvaraju nakon dugotrajnog i iscrpnog rada cijelog sustava državne vlasti, a ne preko noći.

Državno odvjetništvo i USKOK, kao njegov specijalni dio, i dalje rade intenzivno na svim predmetima korupcije i siguran sam da ćemo u narednom razdoblju ostvariti još bolje rezultate, poručio je Bajić kojeg je Hrvatski sabor sredinom veljače s 83 glasa za, 34 protiv i jednim suzdržanim ponovno, treći put zaredom, imenovao čelnikom Državnog odvjetništva RH.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović ustvrdio je kako je Bajićev učinak impresivan otkad je on ministar.

"Ako se gleda borba protiv korupcije i organiziranog kriminala u 2009., u usporedbi s 2008. imamo porast osuđenih za 138 posto. To dovoljno govori o tome da je Bajić odradio posao, ali i da su sudovi išli na brze postupke, te da su se uvedene mjere pokazale učinkovite", kazao je Šimonović.

Ako smo 2009. imali kvantitetu, 2010. imamo kvalitetu, a to znači da su otvoreni i najsloženiji postupci koji se odnose na korupciju na najvišim razinama, dodao je.

Upitan o političkim pritiscima u vrijeme premijera Ive Sanader rekao je da je ukupna atmosfera od trenutka kada je premijerka postala Jadranka Kosor takva da ne samo da se ne sprječava borba protiv korupcije i organiziranog kriminala već se ona i potiče, a pri tom, tvrdi Šimonović, nema nedodirljivih.

"Rezultati su vidljivi i na europskoj razini", zaključio je ministar pravosuđa.(hina/metro-portal)

23.04.2010. 13:09:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh