« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
AUTOHTONI POKLONI

Autentičan suvenir - USB stick od bračkog kamena

Razvoj novih proizvoda omogućiti će daljnji razvoj gospodarstva temeljenog na znanju

(Wikipedia)
Više o

suveniri

,

autentični hrvatski suveniri

,

USB stick

,

brački kamen

,

Društvo inovatora Sigma

,

SVjetski dan kreativnosti i inovativnosti

Nakon pokretanja proizvodnje prve hrvatske LED rasvjete, društvo inovatora Sigma pokrenulo je i proizvodnju jedinstvenih hrvatskih poslovnih suvenira. Oba projekta predstavit će 2011. godine na međunarodnoj izložbi inovacija u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i Hašemitskoj Kraljevini Jordan.

"Ovakav pristup omogućava nam znatan iskorak u vremenima teškog gospodarskog deficita i potvrđuje da mladi hrvatski umovi mogu pokrenuti konkurentnu proizvodnju," poručuju inovatori iz Sigme.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti, 21.04.2010. godine, Društvo inovatora Sigma u suradnji s nekoliko razvojnih poduzeća pokrenulo je proizvodnju autohtonih i prvih hrvatskih poslovnih suvenira u okviru projekta CBTOur (Croatian Business Tourism).

Cjelokupni projekt zaštitni je brend pod nazivom CBTour, a čine ga razvoj suvremene internetske mreže za promociju diverzificirane poslovno-turističke ponude i razvoj novih autohtonih suvenira.

USB stick od bračkog kamena

Jedan od prepoznatljivih suvenira je kameno i drveno kućište USB memorijske naprave. Kućište je izrađeno od bračkog kamena i tisućljetnog drveta izloženog dugom djelovanju vode, koja ga je učinila otpornim na nametnike pa se smatra vječnim.

Osim "USB sticka" tu je i serija rokovnika s reljefnim tiskom poznatih hrvatskih povijesnih građevina kao i prva svjetska kronologija inovacija Nikole Tesle.

Knjiga na više od 800 stranica, putem replika autentičnih patentnih prijava, prikazuje rad i djelovanje znamenitog inovatora kroz više od 140 inovacija.

Gospodarstvo temeljeno na znanju

Svi suveniri koje su razvili članovi Društva inovatora Sigma, bit će predstavljeni i u okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna 2010. godine u Zagrebu.

Iz Sigme smatraju da će se isključivo razvojem novih proizvoda omogućiti daljnji razvoj gospodarstva temeljenog na znanju.

Profitiraj.hr

23.04.2010. 07:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh