« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
INTRIGANTNE FOTOGRAFIJE

Prava čudovišta ili prijevara?

Fotografije neobičnih životinja pojavljuju se otkad je fotoaparata, te izazivaju veliko zanimanje javnosti. Mnoge su prijevara, no nekima se to nije moglo dokazati....

Bigfoot
Više o

Bigfoot

,

prevara

,

fotografije

,

čudovišta

,

gen sreće

1. Bigfoot - 30. rujna 2009. policija u Teksasu primila je pozive nekoliko svjedoka koji su tvrdili da su vidjeli veliko dlakavo čudovište poznato kao Bigfoot. Jedan svjedok čak je naveo kako je čudovište pojelo cijelo krdo jelena.

2. Montauk čudovište - fotografija se pojavila na ljeto 2008., a na njoj se nalazilo čudovište s tijelom glodavca i kljunom. Uskoro su se pojavile tvrdnje da se radi o prijevari, eksperimentu s životinjama ili mrtvom rakunu.

3. Dlakava zvijer - 2009., Justyna Folger sa svojim se dečkom približila rijeci u planinama Tatra u Poljskoj, kada se iznenada pojavila velika zvijer. Dokumentirani su i ostala viđenja u to vrijeme, ali jasnih dokaza nije bilo.

4. Sirena - 1842. član Britanskog instituta za istraživanje prirode, donio je u New York biće za koje je tvrdio da je prava sirena. Kasnije je otkriveno da se radi o dogovorenoj financijskoj prijevari.

5. Smrtonosni crvi - mongolski smrtonosni crvi podsjećaju na kravlje crijevo, a navodo imaju bodlje na oba kraja te mogu ubiti čovjeka puštajući kiselinu ili elektro šokove. Ne postoje konkretni dokazi za njihovim postojanjem.

6. De Loyov majmun - švicarski je geolog 1920. tražeći naftu blizu rijeke Tarre na granici Kolumbije i Venezuele napadnut od ove životinje. Fotografija se smatra prijevarom.

7. Čudovište iz kanalizacije - viđenja ovog velikog, dlakavog majmuna na Floridi zabilježena su još od 1920., a ova fotografija snimljena je 2000. Jedan svjedok životinju je opisao kao visoku zvijer tamnosmeđe/crvenkaste dlake koja zaudara, zbog čega se pretpostavlja da živi u kanalizaciji.

8. Kalifornijski Bogfoot - slika je preuzeta iz video snimke 1967., a snimila su je dva Amerikanca tvrdeći kako se radi o konkretnom dokazu. Prijatelj para kasnije je izjavio kako je odijelo zvijeri nosio jedan od njih.

16.09.2010. 12:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh