Praline s likerom od jaja
Liker od jaja možete napraviti i sami za svega nekoliko minuta
Kremasti desertni liker od jaja može se konzumirati sam, ali je skoro još bolji u kolačima. Ako imate šunku, jaja, janjetinu, pincu i druga tradicionalna jela za Uskrs, predlažemo Vam da blagdanski stol upotpunite pralinama za čiju vam je pripremu sasvim dovoljno 20 minuta.
Liker možete kupiti u dućanu, ili još bolje, napraviti sami kod kuće. Praline i liker ujedno su odličan poklon kad krenete u blagdanski posjet prijateljima i obitelji.
Sastojci za praline:
200 g bijele čokolade
25 g putra
150 g mljevenih badema
75 ml likera od jaja
Priprema pralina:
1. Nad parom otopiti čokoladu i dodati putar.
2. Mikserom umiješati 150 grama mljevenih badema te 75 ml likera od jaja.
3. Ostaviti preko noći u hladnjaku.
4. Oblikovati kuglice i po njima posipati mljevene bademe.
Sastojci za liker:
400 g slatkog vrhnja
400 g šećera u prahu
8 žumanjka
0,7 l vinjaka
Priprema likera:
Zakuhati slatko vrhnje i ostaviti da se dobro ohladi. U posebnoj posudi pjenasto izmiksati žutanjke i šećer u prahu. Postupno dodavati vrhnje i vinjak te nastaviti miješati. Kad se sastojci dobro povežu liker je spreman za konzumaciju.
Novi komentar