« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
FINO, A JEDNOSTAVNO

Praline s likerom od jaja

Liker od jaja možete napraviti i sami za svega nekoliko minuta

(Shutterstock/Ilustracija)
Više o

Uskrs

,

fini recepti

,

likeri

,

recepti za Uskrs

,

praline

,

liker od jaja

Kremasti desertni liker od jaja može se konzumirati sam, ali je skoro još bolji u kolačima. Ako imate šunku, jaja, janjetinu, pincu i druga tradicionalna jela za Uskrs, predlažemo Vam da blagdanski stol upotpunite pralinama za čiju vam je pripremu sasvim dovoljno 20 minuta.

Liker možete kupiti u dućanu, ili još bolje, napraviti sami kod kuće. Praline i liker ujedno su odličan poklon kad krenete u blagdanski posjet prijateljima i obitelji.

Sastojci za praline:

200 g bijele čokolade
25 g putra
150 g mljevenih badema
75 ml likera od jaja

Priprema pralina:

1. Nad parom otopiti čokoladu i dodati putar.
2. Mikserom umiješati 150 grama mljevenih badema te 75 ml likera od jaja.
3. Ostaviti preko noći u hladnjaku.
4. Oblikovati kuglice i po njima posipati mljevene bademe.

Sastojci za liker:

400 g slatkog vrhnja
400 g šećera u prahu
8 žumanjka
0,7 l vinjaka

Priprema likera:

Zakuhati slatko vrhnje i ostaviti da se dobro ohladi. U posebnoj posudi pjenasto izmiksati žutanjke i šećer u prahu. Postupno dodavati vrhnje i vinjak te nastaviti miješati. Kad se sastojci dobro povežu liker je spreman za konzumaciju.


02.04.2010. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh