« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
POSAO ZA VATROGASCE

Požari u Dalmaciji, gorjelo sjeverno od Splita i kod Ramljana

Požar koji je tijekom dana izbio na području Prugova, na oko 4 hektara, kojeg gase Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Zagora i Klis te popodne jedan air traktor, još nije stavljen pod nadzor

Vatrogasci su danas imali pune ruke posla
Vatrogasci su danas imali pune ruke posla (CROPIX)
Više o

Split

,

vatrogasci

,

požar

,

dalmacija

Na području Dugopolja sjeverno od Splita, predvečer je na nekoliko mjesta izbio požar, a vatra se večeras približila i kućama u naselju Đakići, izvjestio je Županijski centar 112 Split, prensoi Hina. Požar koji je tijekom dana izbio na području Prugova, na oko 4 hektara, kojeg gase Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Zagora i Klis te popodne jedan air traktor, još nije stavljen pod nadzor. Večeras oko 18 sati vatrogasci iz Muća uspjeli su lokalizirati požar na brdu Moseć u kojem je opožareno između 80 i 90 hektara niskog raslinja i makije. U gašenju tog požara poslijepodne je bio angažiran jedan kanader i jedan air traktor.

Na širem području Muća poslijepodne je izbio i požar blizu Ramljana, ali su večeras oko 18,30 sati vatrogasci iz Muća, Solina i Vranjica uspjeli lokalizirati taj požar, navode u splitskog Županijskom centru 112. Vatrogasci iz Muća uspjeli su večeras oko 17,30 sati lokalizirati i požar na području Vrba. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, Felicio Perčina, komentirajući česte požare u Dalmaciji u zadnjih nekoliko dana, upozorio je kako se pri njihovu gašenju troše financijska sredstva predviđena za ljetnju sezonu. Naime, jedan sat leta kanadera stoji oko 30.000 a jedan sat leta air traktora oko 25.000 kuna, kazao je Perčina.

06.02.2011. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh