Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2011. 21:31:00
POSAO ZA VATROGASCE

Požari u Dalmaciji, gorjelo sjeverno od Splita i kod Ramljana

Požar koji je tijekom dana izbio na području Prugova, na oko 4 hektara, kojeg gase Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Zagora i Klis te popodne jedan air traktor, još nije stavljen pod nadzor

Vatrogasci su danas imali pune ruke posla
Vatrogasci su danas imali pune ruke posla (CROPIX)

Na području Dugopolja sjeverno od Splita, predvečer je na nekoliko mjesta izbio požar, a vatra se večeras približila i kućama u naselju Đakići, izvjestio je Županijski centar 112 Split, prensoi Hina. Požar koji je tijekom dana izbio na području Prugova, na oko 4 hektara, kojeg gase Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Zagora i Klis te popodne jedan air traktor, još nije stavljen pod nadzor. Večeras oko 18 sati vatrogasci iz Muća uspjeli su lokalizirati požar na brdu Moseć u kojem je opožareno između 80 i 90 hektara niskog raslinja i makije. U gašenju tog požara poslijepodne je bio angažiran jedan kanader i jedan air traktor.

Na širem području Muća poslijepodne je izbio i požar blizu Ramljana, ali su večeras oko 18,30 sati vatrogasci iz Muća, Solina i Vranjica uspjeli lokalizirati taj požar, navode u splitskog Županijskom centru 112. Vatrogasci iz Muća uspjeli su večeras oko 17,30 sati lokalizirati i požar na području Vrba. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, Felicio Perčina, komentirajući česte požare u Dalmaciji u zadnjih nekoliko dana, upozorio je kako se pri njihovu gašenju troše financijska sredstva predviđena za ljetnju sezonu. Naime, jedan sat leta kanadera stoji oko 30.000 a jedan sat leta air traktora oko 25.000 kuna, kazao je Perčina.

06.02.2011. 21:31:00
http://metro-portal.hr/pozari-u-dalmaciji-gorjelo-sjeverno-od-splita-i-kod-ramljana/55028/