« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MINISTARSKO OBEĆANJE

Požari oko Moskve će do nedjelje biti ugašeni

Do danas je ugašeno 95 posto požara na području Moskve; po prvim procjenama šteta je preko 300 milijuna eura

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Moskva

,

Rusija

,

požari

Požari koji su zahvatili šume i tresetišta, odakle se otrovan dim širi zadnjih tjedana okolicom Moskve, ugasit će se do nedjelje, izjavio je u četvrtak ministar za izvanredna stanja. "Požari se moraju u cijelosti staviti pod nadzor do konca tjedna, 22. kolovoza", obećao je Sergej Šojgu na sjednici kriznog stožera ministarstva, prenose ruske agencije.

Do danas je ugašeno 95 posto požara na području Moskve, dodao je pak njegov zamjenik Aleksandar Čuprijan, javlja Itar-Tass. Po prvim procjenama, šteta od požara penje se na oko 12 milijarda rubalja (306 milijuna eura), rekao je Šojgu. Zbog nezapamćene žege i suše, u požarima koji haraju od srpnja izgorjelo je gotovo milijun hektara površine, 54 osobe su poginule, a više od 3.500 je ostalo bez krova nad glavom, po posljednjim službenim podatcima koji još nisu konačni.

U četvrtak se najviša dnevna temperatura u Moskvi prvi put u više od šest tjedana spustila na 24 Celzijeva stupnja i idućih dana bi trebala još pasti, po meteorološkim predviđanjima. Ipak, požar na golemu odlagalištu otpada površine 15 ha u okolici Moskve prijetio je u četvrtak prijestolnici otrovnim dimom. (hina/metro-portal)

19.08.2010. 22:44:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh