« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
STIHIJA

Duga noć za Selce i Crikvenicu

Trenutno je najveća briga kako evakuirati pacijente i osoblje bolnice Terme Selce jer se vatra približila na 200 metara

Selce obavijeno dimom požara
Selce obavijeno dimom požara (Twitter)
Više o

požar

,

bura

,

Novi Vinodolski

,

Bribir

,

Selce

Požari haraju obalom, a najgora je situacija kod Selca i Novog Vinodolskog, koji su puni dima zbog velikog požara koji je buknuo oko 8:40 sati na predjelu Barbara, nedaleko od Bribira, a zbog jake bure požar se širi gotovo bez kontrole.

>> Kod Selca i dalje gori, zatvorena magistrala<<

Trenutno je najveća briga kako evakuirati pacijente i osoblje bolnice Terme Selce jer se vatra približila na 200 metara.

Riječ je o ukupno 80 ljudi, odnosno 50 pacijenata i 30 zaposlenika. "Cijelo prijepodne pokušavam dobiti nekoga u Gradu Crikvenici, zvali smo i 112 koji su nas također pokušavali preusmjeriti na službene gradske telefone. Međutim, sve je bilo uzalud. Upravo se sada vraćam s magistrale, kako bih se uvjerila gdje je granica požarišta. Ona je trenutno na par stotina metara od naše klinike. U jednom trenutku sami smo evakuirali pacijente. Ali, tada se učinilo da se situacija smiruje pa smo nastavili s radom. No, vjetar je ponovo preokrenuo smjer i požar nam se opasno približava. Očekujem, što bi bilo u ovim situacijama normalno, da nam se netko javi i kaže što je nama činiti i u kojem trenutku moramo započeti s evakuacijom. Ja nisam stručnjak da to mogu sama procijeniti" rekla je dr. Vlasta Brozičević za Jutarnji.hr

Na požarištu je stotinjak vatrogasaca Javnih vatrogasnih postrojbi Crikvenica, Rijeka, Delnice, Senj i Krk te okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Gašenje požara je u tijeku, izvijestili su iz DUZS-a.

Zbog iste bure, koja je dim spustila na magistralu, zabranjen je promet svim, osim osobnim vozilima. Zbog dima kojeg je bura spustila na magistralu, promet je u potpunosti zabranjen. u 10.45 počela je evakuacija kampa u Selcu.

Na crikveničkom području vlada potpuni kaos, promet je u blokadi a kako doznaje Novi List, vatra je zahvatila i prve kuće uz magistralu kod Selca. Požar se dalje širi prema zapadu, a vatrogasci postavljaju liniju obrane kako bi zaštitili naselja. Vatra trenutačno prijeti Novom Vinodolskom. Vatra je u Selcu ispod jadranske magistrale zahvatila i skladišno-prodajne prostorije "Rabkomerca".

Kraj Moščenićke Drage jutros je jedan vatrogasac umro tijekom intervencije, a gori i na Rabu, u Šišanu kraj Pule, gdje je požar gasio i jedan kanader.

Uz to, gori i na jugu, tako da su aktivni požari kraj Orebića, na Korčuli i na Mljetu.

23.07.2012. 12:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh