« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
POŽAR

Požari kod Selca i Crikvenice lokalizirani

Kanaderi su uspjeli prilično pomoći gasitelja, no nakon dva sata rada su opozvani zbog ponovnog jačanja bure, ali su gasitelji uspjeli lokalizirati požare i drže ih pod kontrolom

Vatra i dalje prijeti Selcu i Crikvenici
Vatra i dalje prijeti Selcu i Crikvenici (Twitter)
Više o

požar

,

Novi Vinodolski

,

Crikvenica

,

Selce

Kod Selca i dalje bjesni požar, a niti 350 vatrogasaca i vojnika nije ga tijekom noći uspjelo staviti pod kontrolu. Snažna bura puhala je cijelu noć i mijenjajući smjer radila probleme gasiteljima koji su uspjeli obraniti sve kuće.

Sinoć je stiglo stotinu vojnika Gardijske oklopne brigade i više timova vatrogasaca iz cijele Hrvatske koji su zamijenili umorne ekipe na terenu.

Trenutno se očekuje poletanje kanadera, koji trebaju dobiti dozvolu za uzlet od strane DHMZ-a, no to još uvijek nije sigurno jer se slabljenje bure očekuje tek poslijepodne. 

Cijela Crikvenička rivijera obavijena je gustim dimom, a zbog takvih okolnosti prekinut je promet magistralom.

Prema zadnjim vijestima iz Županijskog centra 112 kanaderi su stigli malo iza 8 sati i počeli su gasiti požar! Do 10 sati pomogli su gasiteljima na terenu, no zatim su opozvani zbog jačanja bure. Ostalo je još nekoliko žarišta požara na nepristupačnim mjestima, ali kako je bura ponovno krenula, moguće je da se prošire.

'Kompletno požarište na crikveničko-vinodolskoj rivijeri je lokalizirano i pod kontrolom, kao i vatra na dvije nepristupačne lokacije na području Bribira, koje su posljednje uspjeli ugasiti kanaderi', izjavio je Hinko Mance, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Rijeka. Većina izmorenih vatrogasaca se otpušta s terena, a nekolicina će još ostati dežurati radi sigurnosti


24.07.2012. 07:49:32
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Toni
    24.07.2012. 14:11
    Vatra je pocela u Jargovu (Bribir). Neoprezni vikendas je, prilikom grilanja uspio zapaliti podrucje od Crikvenice do Novog Vinodolskog.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh