« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
TKU

Vlada i sindikati nastavili pregovore

Za odricanje od većeg dijela materijalnih prava tijekom idućih godinu i pol dana Vlada zaposlenima u državnim službama nudi očuvanje plaća i radnih mjesta

Vlada i sindikati opet oči u oči
Vlada i sindikati opet oči u oči (Arhiva)
Više o

Vlada

,

sindikati

,

pregovori

,

Temeljni kolektivni ugovor

Pregovarački odbori Vlade i sedam sindikata državnih službi nastavili su danas poslije podne u Banskim dvorima pregovore o novom Kolektivnom ugovoru (KU) za 60.000 državnih službenika.

Pred početak pregovora, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar tek je kratko novinarima rekao da je danas održan i međuresorski radni sastanak sindikata državnih službi na kojem su usuglašeni određeni stavovi. Više ćemo moći reći tek nakon sastanka, kazao je Lončar.

Ministar financija Slavko Linić novinarima je izjavio kako je uvjeren da će se danas postići dogovor, jer su sindikati svjesni gdje se nalazimo i da dio ušteda treba učiniti i na izdacima za plaće.

Na prethodnoj rundi pregovora Vlada i sindikati državnih službi suglasili su se da će pitanje privremene neisplate jednokratnih materijalnih prava, kao što su regres u idućoj i božićnica u ovoj i idućoj godini, biti riješeno potpisivanjem aneksa novom KU-u koji bi trebao vrijediti četiri godine.

Pitanje jubilarnih nagrada i smanjenja dnevnica, trebalo biti riješeno u samom KU-u, a u vezi naknade za prijevoz osnovana je radna skupina koja je trebala izraditi prijedlog do danas.

Za odricanje od većeg dijela materijalnih prava tijekom idućih godinu i pol dana Vlada zaposlenima u državnim službama nudi očuvanje plaća i radnih mjesta, a pristala je i na sindikalni zahtjev da se KU potpiše na četiri godine, iako je prvotno predlagala da vrijedi samo godinu dana.


23.07.2012. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh