« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
AHA!

Povrće koje najbolje uništava celulit

Celulit nas uvijek podsjeća da se hranimo nezdravo, jer su ove nakupine toksina ispod kože estetski problem koji nije lako riješiti

Batat će poboljšati cirkulaciju
Batat će poboljšati cirkulaciju (Arhiva)
Više o

celulit

,

povrće

,

brokula

,

prokulice

,

batat

Celulit je muka svake žene, pogotovo u doba prije godišnjih odmora kad svi razmišljemo kako ćemo izgledati na plaži. Među borcima protiv celulita ističu se tri vrste povrća koje svako što češće moramo imati na tanjuru.

Batat (slatki krumpir) - jedno od najhranjivijih i najzdravijih povrća i idealno protiv celulita. Sadrži kalij, vitamine C i E, te beta karoten. Zbog korjenastih proteina odličan je antioksidans. Općenito, batat je broj jedan od povrća u poboljšanju cirkulacije i eliminaciji toksina - dvije najvažnije stvari kad želite ukloniti celulit.

Brokula - sadrži alfa lipoičnu kiselinu koja pomaže protiv stvrdnjavanja kolagena. Drugo, brokula je koncentrirani izvor vitamina C i odličan izvor prehrambenih vlakana. Konačno, brokula je jedan od najboljih nemliječnih izvora kalcija, odličnog borca protiv celulita.

Prokulice - konzumiranje zelenog lisnatog povrća, u koje spada i prokulica, odličan je saveznik u borbi protiv celulita, jer osim vitamina C, sadrži tvar koja se zove indol-3-karbinol (I3C) koja kad se pojede, se u organizmu pretvara u di-indolil metan (DIM). DIM pomaže jetrenim enzimima da blokiraju proizvodnju 16-OH estrogena, štetnih tvari koje su također odgovorne za gubitak kvalitete kolagena.

05.07.2015. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh