« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
LINIJA

Povrće koje će vam skinuti kile

Ako postavimo cilj gubitka masnoće na trbuhu, postoji specifična hrana na koju biste trebali obratiti pozornost, stoga vam donosimo 6 vrsta povrća koje morate odmah uvrstiti u jelovnik

Jedite povrće...
Jedite povrće... (Arhiva)
Više o

povrće

,

mrkva

,

kelj

,

repa

,

crvena paprika

Znamo - vrijeme je blagdana i teško da ćete jesti puno povrća, više su u igri mesina svih vrsta i kolači, i to jedno dva tjedna... no, ipak bi trebali u priču uvesti zelenje kako bi se barem malo pripremili za poslijeblagdanske dijete.

Svako povrće bogato je raznim hranjivim tvarima. Ovisno o tome koji cilj želimo postići, birat ćemo i našu prehranu.

Brokula - brokula je jedno od povrća s najviše hranjivih tvari koje možete pronaći. Ovo križno povrće bogato je antioksidansima koji su povezani sa smanjenjem upala. Primarni spoj brokule je sulforafan, koji djeluje snižavanjem citokina u tijelu. Smanjenjem upale, tijelo je sposobnije kontrolirati težinu i učinkovito raditi i na svakom drugom metaboličkom procesu.

Crvena paprika - crvene paprike su svestrano povrće s prirodnom slatkoćom koja se odlično slaže u paprikašu ili u tortilji. Paprike su idealno povrće za dodavanje dijeti za mršavljenje jer imaju malo kalorija i bogate su hranjivim tvarima, a istovremeno pomažu u stvaranju osjećaja sitosti nakon obroka. Tako mogu pomoći u sprječavanju prejedanja tijekom ostatka dana.

Kelj - kelj je lisnato zeleno povrće prepuno hranjivih tvari. S ovim ukusnim listom dobit ćete vitamine A, K, C i B6, kao i mangan, bakar i kalij. Također ćete dobiti vlakna i proteine - čak 100 grama proteina na samo 43 kalorija kelja.

Mrkva - na samom kraju, mrkva je ukusno korjenasto povrće koje sadrži više hranjivih tvari nego što mnogi misle. Termogeni učinak hrane (TEF) je metabolički odgovor uslijed probave i asimilacije hrane. S obzirom na to da mrkva ima tvrdu teksturu, ima visok TEF, pa i uzrokuje da tijelo sagorijeva više kalorija.

Repa - iako se o njezinoj važnosti ne govori dovoljno, ovo korjenasto povrće prepuno je hranjivih tvari koje vam mogu pomoći u smanjenju masti oko trbuha, a može čak i poboljšati probavu. Kao prvo, repa je bogata vlaknima te sadrži oko 3,8 grama vlakna po šalici. 

Špinat - špinat je idealna namirnica jer ju možemo uklopiti u razne obroke, a odlično funkcionira kao salata, složenac ili kao sastojak proteinskog smoothieja. Prema dijetetičarima, dodavanje više špinata u vašu prehranu može vam pomoći da izgubite masnoću na trbuhu. Špinat je bogat vlaknima i pomaže u probavi. Također je bogat vitaminom K, koji može podržati smanjenje tjelesne težine, uključujući visceralne masti.

Tek toliko da znate - ove namirnice pomažu u postizanju cilja, no potrebno ih je kombinirati s drugom hranom, kako biste imali uravnoteženu prehranu. Također, iako je hrana prema mnogima 70% uspjeha za ravniji trbuh, uključite trening barem dva puta tjedno. Da, znamo, nije to sve lako, ali treba misliti na zdravlje, a ne koliko vam je ukusna neka hrana...

21.12.2022. 09:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.12.2022. 09:47
    nakon nove gpdine puno voca i povrca detoks organizma
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh