« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
GENERAL PETRAEUS:

Povlačenje iz Afganistana je proces koji nema određenog datuma

Američka vojska povlačenje iz Afganistan trebala bi započeti u srpnju 2011., a tempo će ovisiti od stanja na terenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

američka vojska

,

Bijela kuća

,

Obama

,

David Petraeus

Bijela kuća priopćila je u ponedjeljak da "nema pregovora" o datumu utvrđenom za početak povlačenja snaga iz Afganistana, srpnju 2011., naglašavajući istovremeno da predsjednik Barack Obama i glavni vojni zapovjednik u Afganistanu o tome razmišljaju na isti način.

General David Petraeus rekao je u nedjelju za televiziju NBC da ocjenjuje da je povlačenje u srpnju 2011. prerano. Kazao je kako taj datum ne smatra obvezujućim te je pojasnio da mu je predsjednik Obama u razgovoru jasno rekao što od njega očekuje, a to su, kako je rekao, "najbolji vojni savjeti koje mogu dati".

"Imali smo dobar razgovor na tu temu i mislim da je predsjednik bio vrlo jasan objašnjavajući da se radi o procesu, a ne o događaju, i da će sve ovisiti o stanju na terenu", rekao je Petraeus. Glasnogovornik Bijele kuće rekao je da su generalove riječi izvađene iz konteksta. Predstavljajući novu strategiju u prosincu 2009., uključujući slanje dodatnih 30.000 vojnika, Obama je također utvrdio srpanj 2011. za početak povlačenja američkih snaga iz Afganistana. (hina/metro-portal)

16.08.2010. 20:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh