« Svijet
objavljeno prije 15 godina
KOMUNISTIČKA MONARHIJA

Potvrđeno da će Kim Jong-ila naslijediti najmlađi sin

Dok sjever odlučuje o nasljednicima, jug se priprema za odgovor na mogući napad.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

nasljednik

,

Kim Jong-un

,

Kim Jong-nam

Južnokorejski tisak prošli je tjedan objavio da je Kim Jong-il, čije je zdravstveno stanje predmet sve većih nagađanja, odredio svojeg trećeg sina Kim Jong-una za nasljednika. Stariji Kim Jong-ilov sin japanskim medijima u nedjelju je potvrdio da će njegov mlađi brat, 26-godišnjak, naslijediti njihova oca na čelu komunističkog režima.

"Imenovanje nasljednika ovisi jedino o odluci mojeg oca", kazao je 37-godišnji Kim Jong-nam. Upitan zna li je li njegov 26-godišnji brat imenovan nasljednikom, Kim Jong-nam je odgovorio: "Mislim da je". Upitan potom o nedavnom o sjevernokorejskom nuklearnom pokusu 25. svibnja, stariji Kimov sin odgovorio je da je to "vrsta pitanja koje treba postaviti njegovu ocu ili sada njegovu bratu, a ne njemu".

Glavni stožer južnokorejske vojske, dan nakon novih prijetnji sjevernih susjeda, predstavio je planove za protunapad u slučaju ispaljivanja raketa sa sjevera. Po riječima vojnih dužnosnika, Seul ima spremne razarače i borbene zrakoplove F-15 opskrbljene raketama i navođenim projektilima, blizu pomorske granice na Žutom moru. "Ispaljivanje sjevernokorejskih raketa na naše brodove izazvalo bi simultani protunapad s kopna, iz zraka i s mora", kazao je šef glavnog stožera Kim Tae-young.

Izvor: Hina

07.06.2009. 17:43:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh