« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SILVIO BERLUSCONI

Potrebno je ponovno satkati niti nacionalne povezanosti

Vlada će izaći ojačana nakon glasovanja o povjerenju predviđenom u srijedu navečer u talijanskom parlamentu, pokrenutom na inicijativu premijera Silvija Berlusconija

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

8. listopada

,

Diona

Na pitanje novinara tv-kanala Rai Uno, ministar vanjskih poslova Franco Frattini je izjavio kako je uvjeren da će Il Cavaliere i njegov desni centar ponovno dobiti povjerenje parlamenta, unatoč razmiricama sa svojim bivšim saveznikom Gianfrancom Finijem.

Berlusconi je u govoru održanom jutros pred članovima Zastupničkog doma kazao kako smatra da je potrebno "ponovno satkati niti nacionalne povezanosti" te "okončati osobnu osvetoljubivost", što su promatrači ocijenili kao izravnu aluziju na razmirice unutar njegove stranke te njegov osobni sukob s Finijem. Glasovanje o povjerenju trebalo bi početi oko 17.00 sati.

Berlusconi računa na potporu "onih koji su već glasovali za njega" i još nekolicine, kazao je Frattini. Fini i 34 njegova istomišljenika okrenuli su leđa Berlusconiju, što bi, prema mišljenju promatrača moglo dovesti i do pada talijanske vlade. Berlusconi u srijedu u parlamentu postavlja pitanje povjerenja vladi nakon govora o vladinim prioritetima u drugom dijelu mandata.

Politička kriza u Italiji nastala je nakon Finijeve odluke o tomu da izdvoji svoje zastupnike iz zajedničkoga zastupničkog kluba desnog centra, u kojemu su Berlusconijevi zastupnici i zastupnici čelnika Sjeverne lige Umberta Bossija. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 13:53:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh