« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Istraga se nastavlja

Potraga za topničkim dnevnicima: Priveden odvjetnik Gotovine

Policija je u Splitu privela zagrebačkog odvjetnika Marina Ivanovića, koji pomaže obrani generala Ante Gotovine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HTV snimka)
Više o

Ante Gotovina

,

topnički dnevnici

,

Marin Ivanović

"Kolega Ivanović priveden je u Splitu i u ovom trenutku je na putu u Zagreb, gdje bi policija s njim trebala obaviti obavijesni razgovor", kazao je Mitko Naumovski, dodavši da, po njegovim saznanjima, Ivanović nije uhićen.

To je potvrdio i načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec koji je rekao da u jutros započetoj akciji policije i vojne policije u sklopu potrage za tzv. topničkim dnevnicima nitko još nije uhićen.

"Obavljena je pretraga desetak stanova, a s isto toliko osoba se razgovaralo ili će se razgovarati", kazao je Borovec, ne želeći otkriti imena osoba čije je stanove i kuće policija jutros pretražila na temelju sudskog naloga u potrazi za dokumentacijom iz vojnoredarstvenih akcija "Bljeska" i "Oluje", odnosno tzv. topničkim dnevnicima.

Odvjetnik Naumovski je ustvrdio kako je znakovito da je njegov branjenik priveden na razgovor dva dana uoči nastavka suđenja na općinskom kaznenom sudu u postupku po optužnom prijedlogu iz studenoga 2008., u kojemu se Ivanovića tereti za uništenje ili prikrivanje arhivske građe.

"Taj je slučaj u završnici i u petak bi prije završnih riječi sud trebao saslušati i posljednjeg svjedoka odvjetnika Luku Mišetića, jednog od Gotovininih branitelja", kazao je Naumovski. Ivanović se na početku tog suđenja u početku godine izjasnio da nije kriv, da nema dokumente koje traži općinsko državno odvjetništvo te da postupak smatra pritiskom na Gotovininu obranu.

Ivanović nije akreditiran pri Haaškom sudu, ali pomaže Gotovininoj obrani, odnosno trojici njegovih branitelja. (hina/metro-portal)

09.12.2009. 20:31:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh