« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BORBA ZA PRAVDU

Potpuno blokirana Osječko-baranjska županija, seljaci se sukobili s policijom

HRT javlja da su seljaci na nadvožnjaku vinkovačke obilaznice probili su policijsku blokadu i sukobili se s policajcima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Švoger/Cropix)
Više o

policija

,

prosvjed seljaka

,

blokada

U Osječko-baranjskoj županiji u 13 sati blokirane su sve prometnice od Đakova, Našica, Podgorača, Magadenovca, Dalja, Čepina, Čeminca u Baranji, izvijestio je Mato Brlošić, predsjednik osječko-baranjske Udruge "Brazda".

Čekali smo do 13 sati odgovoro iz vlade i od ministra Čobankovića, a kako su i ovaj put pokazali koliko im je stalo do naših problema odlučili smo se na potpunu blokadu prometnica, a o daljnjem tijeku akcija se dogovaramo, kazao je Brlošić.

Pozvao je sve seljake da se pridruže mirnim prosvjedima, jer, kako je rekao, ovo je sada "borba za istinu i pravdu".

Seljaci zauzeli nadvožnjak na južnoj vinkovačkoj obilaznici

Točno u 13 sati vukovarsko-srijemski seljaci s desetak traktora probili su policijsku blokadu na nadvožnjaku južne vinkovačke obilaznice, te traktorima blokirali u potpunosti tu prometnicu.

Policija je pokušala zaustaviti seljake, međutim, fizičkom silom seljaci su maknuli u stranu policajce i jedno njihovo vozilo, te se traktorima probili na nadvožnjak. Nasuprot traktorima nalazi se nekoliko policijskih vozila, kao i djelatnici policije, koji su blokirali pokušaj daljnjeg napretka seljačkih traktora.

Bilo je i fizičkog nasrtaja seljaka na policiju, a golim su rukama micali policijske aute. Tijelima ih je zaustavilo 30 interventnih policajaca.

Nakon "vatrene linije" telefonom s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem u nedjelju oko podneva, seljaci su još jednom iznijeli svoje zahtjeve i ostali na cestama čekati ministrov odgovor. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 13:52:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh