« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
DAMIR KAJIN

Potezi Jadranke Kosor gori su od Sanaderovih

Potpredsjednik IDS-a izjavio je danas na konferenciji za novinare u Rijeci da Hrvatska - nastavi li se vlada zaduživati dok BDP pada - još nekoliko godina neće izaći iz krize

(Srećko Niketić/Cropix)
Više o

Damir Kajin

,

Vlada

,

Jadranka Kosor

,

zaduživanje

Komentirajući izjavu Ivana Čehoka o tome kako će vlada teško dobiti povjerenje glasača na idućim izborima te da oporba neće na vlasti izdržati ni godinu dana, Kajin mu je poručio kako se ne treba brinuti o opstanku buduće vlade.

"Ako ne krade, već je nešto učinila", rekao je, dodajući kako vlada premijerke Kosor ne gubi izbore zato što je rekla istinu, nego zato što su parametri u režiji Jadranke Kosor gori od onih koje je ostavio Sanader.

Ocijenio je kako će Hrvatska tonuti sve dok je ove vlade te ustvrdio da ćemo oko Uskrsa doživjeti dno te po njemu puzati nekoliko godina. "Do danas je provedena samo jedna reforma - smanjenje povlaštenih mirovina", rekao je Kajin, dodajući kako je od lipnja 2009. do lipnja 2010. izgubljeno 90 tisuća radnih mjesta.

Po njegovim riječima, nezaposlenost je u odnosu prema svibnju 2009. porasla za 15 posto, industrijska proizvodnja pala je za četiri posto, a nelikvidnost je porasla za 8,8 milijarda kuna. Kajin je ocijenio da će BDP 2010. biti osam posto niži nego 2008. te je ustvrdio kako bi se do 2012. Hrvatska mogla naći u istom stanju kao Grčka.

Ustvrdivši kako smo se do srpnja 2010. zadužili za 26 milijarda kuna, a do 30. lipnja potrošili 90 posto planiranog deficita, rekao je da Hrvatskoj do kraja godine nedostaje sedam milijarda kuna za "servisiranje" duga i deficita. Kajin je dodjelu 59 posto dionica Liburnia Riviera Hotela Darku Ostoji ocijenio neprimjerenim činom i još jednom pogreškom vlade Jadranke Kosor. (hina/metro-portal)

28.07.2010. 14:40:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh