« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NO MERCY

Uhićen izvršni direktor INE Bojan Milković

Izvršni direktor INE Bojan Milković na udaru je policije zbog sumnje u primanje mita

Fotografija vijesti
Više o

INA

,

uhićenje

,

Bojan Milković

,

izvršni direktor

USKOK je poslijepodne otvorio istragu protiv glavnog izvršnog direktora Ine Bojana Milkovića kojeg kao direktora sektora u Croscu i kasnije predsjednika Uprave tog poduzeća zajedno s nekadašnjim Croscovim voditeljem projekta remonta svih platformi Miroslavom Pacakom tereti za primanje mita, javlja Hina.

USKOK je na svojim internetskim stranicama naveo samo inicijale i dob okrivljenika bez imena tvrtke.

Za dvojicu okrivljenika USKOK sumnja da su od 2002. do 2009. u Zagrebu dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Odgovorne osobe u poduzećima od kojih je traženo mito su, kako bi dobile poslove koji su im bili potrebni za nastavak poslovanja, dale tražene iznose, navodi USKOK.

USKOK navodi da će protiv dvojice okrivljenika sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora a tereti ih za primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava.

Naftna kompanija Ina danas je potvrdila da su u toj kompaniji provedene istražne radnje u sklopu kaznenog postupka protiv glavnog izvršnog direktora Ine Bojana Milkovića, koji je po neslužbenoj informaciji danas uhićen. Ina je navela da kazneni postupak nije povezan uz poslovanje Ine kao ni poziciju Milkovića kao glavnog izvršnog direktora Ine, koji je na to mjesto imenovan u lipnju 2009.

Mediji su ranije povezivali Milkovića sa spornom obnovom američke naftne platforme Key Manhattan dok je bio predsjednik Uprave naftnih servisa Crosca. Obnovu platforme navodno je vodio Miroslav Pacak koji je tada bio zaposlenik Crosca i suvlasnik vukovarske tvrtke RIG-TSG koja je bila izvođač radova.

 

25.03.2011. 16:35:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh