« Život
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TKO KOME ODGOVARA?

Postoji nekoliko vrsta ljubavnika - saznajte koje se najbolje slažu

Kad je u pitanju ponašanje u ljubavi i vezama te ono što tražimo od drugih, svi smo poprilično različiti - upravo zato ne postoji unikatan tip ljubavnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

seks

,

veze

,

odnosi

,

muškarac

,

žena

,

ljubavnik

,

partner

O ljubavnim stilovima dalo bi se raspravljati. Pritom ne mislimo samo na izvedbe u krevetu. Idealan ljubavnik po definiciji mora zadovoljavati i u seksu i u ostalim životnim apektima. Obzirom da svakome odgovara nešto različito i da smo svi itekako različiti u tom kontekstu, ne postoji jedinstvena vrsta ljubavnika za kojom bi baš svatko žudio.

KOJE VRSTE LJUBAVNIKA POSTOJE?

Prijateljski ljubavnik

U ljubavi vam je važno prijateljstvo. Svoju partnericu zato prihvaćate kao najbolju prijateljicu i uživate u njenom društvu i blizini. U odnosu prevladava predanost i povjerenje, a razvijate ga polako, bez većih uspona i padova ili spolne opsjednutosti.

Ovisni (posesivni) ljubavnik

Ovisni ste o svojoj partnerici i više nego što ste svjesni. Želite njome vladati i imati nadzor nad njom. Kada se vaš odnos promijeni kao da ste slomljeni ili se čak razbolijevate. Da biste privukli njenu pozornost činite razne gluposti.

Altruistički ljubavnik

Od najveće vam je važnosti u vezi usrećivanje vaše partnerice. Kada se u odnosu jave teškoće, uhvatite se s njima u koštac i prevladate ih. Odlikuju vas predanost, požrtvovnost i nježnost. Ali u ljubavi samo dajete, a ništa ne očekujete u zamjenu!

Romantični (erotski) ljubavnik

Opsjednuti ste osobom u koju ste zaljubljeni i neprestano mislite samo na nju. Osjećate da vas spolno snažno privlači.  Ljubomorni ste, previše dopuštate i neprestance tražite dokaze da vas ta osoba ljubi. Takva ljubav obično traje nekoliko mjeseci ili godina.

Praktični (razumni) ljubavnik

Imate logičan i praktičan pristup osobi koju ljubite, a upravo je takav i način kako svoju ljubav izražavate. Pažljivo i razumno birate "pravu osobu" za sebe. Tražite nekoga sa zajedničkim interesima, sličnom razinom obrazovanja, jednakim stavovima vezanim uz vjeru, a mora vam odgovarati i po karakteristikama osobnosti, vrednotama i životnim ciljevima.

Ljubavnik glumac

U ljubavnom se odnosu usredotočujete isključivo na sebe, važni su vam samo vaši užici i zadovoljstvo. No snažno vam nedostaje zrelost, blizina i sigurnost. Nedostatak samopouzdanja si "kupujete" s  takozvanim "flertanjem", zavođenjem i osvajanjem. Obično također jasno pokažete ili kažete da niste za ozbiljnu i dugotrajnu vezu.

KOJE VRSTE LJUBAVNIKA SE MEĐUSOBNO NAJBOLJE SLAŽU?

Najuspješniji su odnosi dvoje prijateljskih ljubavnika. Dobro se slažu i praktični ljubavnici i kombinacija prijateljskog i praktičnog ljubavnika.

ŠTO JE S OSTALIM KOMBINACIJAMA?

Romantični i prijateljski ljubavnik: oboje različito izražavaju ljubav, što može dovesti do teškoća. Jedan želi romantično udvaranje i strasno ljubljenje, dok bi prijateljski tipovi radije proživjeli mirnu večer i možda se prihvatili planiranja zajedničkog putovanja. Kombinacija dvoje romantičnih ljubavnika: Zvuči zanosno, ali ipak slaganje tu nije baš najbolje. Nakon tri ili četiri godine, kada se spolna privlačnost i  uzbuđenje počnu hladiti, postaju nezadovoljni. Razumije se da to nije pravilo! Uz malo inovativnosti koja će uvijek razbuktati staru vatru, može vam odlično uspjeti! Opsjednuti i prijateljski ljubavnik: Tu se svakako sudaraju dva potpuno suprotna stila ljubavi, koliko će to vremena trajati, ovisi o jačini spolne privlačnosti. 

LJUBAV JE PROMJENJIVA

Jeste li u nekom od gore opisanih stilova pronašli sebe? Vrlo vjerojatno. Ipak, ne zaboravite da je ljubav živa tvorevina koja se mijenja, razvija i dopunjuje, upravo tako kako se tijekom životnih iskustava i sami mijenjamo, a time i naš ljubavni stil.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

12.04.2010. 14:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh