« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
LOOL

Postoje tri tipa glupana, provjerite jeste li vi među njima

Da se čitatelji ne bi uvrijedili - zapamtite da je važno ne kako vi sami vidite sebe, već kako vas vide i doživljavaju obitelj, prijatelji, kolege, poznanici ...

Kako prepoznati glupana?
Kako prepoznati glupana? (FreeDigitalPhotos)
Više o

glupost

,

ljudska glupost

,

samopouzdana arogancija

,

odsutnost duha

,

nedostatak i gubljenje kontrole

Ljudska glupost je, uz svemir, jedina beskonačna na svijetu, rekao je Albert Einstein i većina će se ljudi složiti s tim - čak i oni koji spadaju u tu izreku. 

Zanimljivo istraživanje provedeno na Sveučilištu Budimpešta dalo je još zanimljiviji rezultat - postoji tri vrste glupana, a evo kako ih prepoznati.

Samopouzdani arogantni glupan - osoba koja precjenjuje svoje mogućnosti, uvjerena je da je pametna i sposobna daleko iznad onoga što stvarno jest. Ne čudi da su upravo ove osobe povezane s najvećih brojem slučajeva glupog ponašanja, a sigurni smo da ih odmah možete nabrojati barem tri koje poznajete.

Glupan odsutan duhom - nepratični tipovi kojima sve u životu promiče kraj njih, potpuno nesvjesni prilika koje im se otvaraju.

Glupan bez kontrole - osoba koja misli da mora sve ići onako kako ide, bez ikakvog truda da se bilo što promijeni i tim fatalističkim pristupom samo se zakopava sve dublje.

Najgore od svega je, kažu znanstvenici, precijeniti vlastite mogućnosti - to je sasvim dovoljno da vas okolina počne smatrati glupanom nakon učestalih kikseva.

Zaključak - nemojte razgovarati ili raditi stvari o kojima stvarno nemate pojma, to je recept za uspjeh u životu.

22.11.2015. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh