« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ATENTAT NA PUKANIĆA

Poslodavac Luke Matanića: Bio je dobar radnik

Optuženog je opisao kao dobrog radnika koji nije izostajao s posla čak ni u otkaznom roku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Suđenje optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića nastavljeno je svjedočenjem zaposlenika tvrtke u kojoj je prvooptuženi Robert Matanić dva puta unajmio automobile te bivšeg poslodavca drugooptuženog Luke Matanića koji je izjavio da nije zapazio promjene u ponašanju svog radnika.

"Dan nakon ubojstva Matanić je bagerom otišao na gradilište i odradio posao", kazao je Gordan Tomšić, vlasnik građevinske tvrtke u kojoj je Luka Matanić radio kao bagerist.

Optuženog je opisao kao dobrog radnika koji nije izostajao s posla čak ni u otkaznom roku. "Luka mi je bio jako dobar radnik, a otkaz je dobio jer smo nekoga morali otpustiti zbog ekonomske situacije", kazao je Tomšić.

Dodao je da je Matanić i u otkaznom roku tek dva ili tri puta tražio da ga puste s posla, iako je nakon otkaza svaki dan imao pravo izbivati po sat vremena zbog traženja novog posla, kazao je Tomšić.

Obranu, ali i tužiteljstvo, zanimalo je i na kojim su mjestima Tomšićevi radnici dolijevali gorivo u kamione i građevinske strojeve, jer je među benzinskim postajama na koje su išli bila i "pumpa" na Langovom trgu nedaleko redakcije Nacionala.

Drugi svjedok, Boro Ribić iz AMC rent-a-cara u Vukovarskoj prisjetio se da je Robert Matanić u ljeto 2008. u njegovoj tvrtki dva puta unajmio automobile. Prvi put je uzeo "seat leon" na tri dana i uredno ga platio, a drugi puta je unajmio "golf" i raspitivao se može li se tim automobilom preko granice.

Pred sudskim vijećem sutkinje zagrebačkog Županijskog suda Ivane Kršul jutros se nije pojavio svjedok Marko Grmoja iz tvrtke Tomić&Co koji je Roberta Matanića pozvao na predstavljanje luksuznog "BMW-a sedmice" u salon na Slavonskoj aveniji gdje je Matanić bio i u vrijeme atentata na Pukanića.

Suđenje se nakon stanke nastavlja u podne, kada bi trebao svjedočiti Mijo Žuljević.

Za udruživanje u međunarodnu zločinačku organizaciju koja je likvidirala Pukanića i Franjića kao kolateralnu žrtvu te planirala ubojstvo još dvije osobe na zagrebačkom području optuženi su bratići Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović.

Na optuženičkoj klupi nema Gudurića koji u sarajevskom zatvoru čeka izručenje te Milovanovića pritvorenog u Beogradu. Tamo bi mu se zbog istog zločina trebalo suditi zajedno s Milenkom Kuzmanovićem te navodnim naručiteljem Jocićem koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 11:52:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh