« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
NOVE CIJENE

Poskupilo je gorivo, drugi tjedan za redom!

Danas su neke naftne tvrtke ponovno podigle cijene goriva na svojim crpkama, pa je tako Eurosuper 95 poskupio za 7 lipa, a Eurodizel za lipu

Drugi tjedan za redom cijene idu gore
Drugi tjedan za redom cijene idu gore (Arhiva)
Više o

gorivo

,

cijene goriva

,

nove cijene goriva

,

eurodizel BS

,

eurosuper BS 95

Tjedan dana nakon posljednjeg poskupljenja naftne kompanije povećale su u utorak cijene goriva na svojim benzinskim postajama. Prema informacijama koje je prikupio portal cijenegoriva.info, cijena jedne litre najprodavanijeg goriva u Hrvatskoj Eurosupera 95 na Ininim postajama sada stoji 10,89 kune, što je poskupljenje od 7 lipa. Cijena jedne litre Eurodizela na Ininim benzinskim postajama, pak, poskupila je za 1 lipu i sada stoji 10,05 kuna.

Cijene naftnih derivata podigli su i Tifon, Petrol te Crodux derivati, dok bi Lukoil to mogao učiniti danas nakon 14 sati kada i inače mijenja cijene. Konzum benz i Adria Oil za sada nisu mijenjali cijene, ali će to vjerojatno učiniti sutra.

Isto tako, koliko su cijene goriva naftnih derivata u naseljima i gradovima različite u odnosu na one na autocestama pokazuje i podatak da je na Croduxovim benzinskim postajama na autocestama litra Eurosupera 95 skuplja za 10 lipa i stoji 10,99 kuna.

Točne cijene goriva mogu se pogledati na internetskom portalu cijenegoriva.info. Naime, jedino na portalu cijenegoriva.info korisnici mogu saznati trenutno važeće cijene goriva u Hrvatskoj te izračunati koliko će uštedjeti. Odabirom vrste te količine goriva mogu doznati koliko će uštedjeti ako gorivo toče na najjeftinijoj u odnosu na najskuplju benzinsku postaju.

Podsjetimo, iako je slobodno formiranje cijena benzina u Hrvatskoj dočekano s odobravanjem, ipak potrošači su zakinuti. Aktualne cijene benzina i dizela potrošači mogu vidjeti na takozvanim totemima na benzinskim postajama, a budući da ih neke postaje nemaju, tek prilikom točenja goriva

27.05.2014. 10:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh