« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
HRVATSKA POMAŽE

Skupljeno preko 3 milijuna kuna na humanitarnim koncertima

Hrvatska glazbena unija priopćila je da im se javilo više od 120 izvođača koji su željeli nastupiti, no u tako kratkom vremenu nije bilo moguće organizirati višednevne koncerte

Trg bana Jelačića bio je pun
Trg bana Jelačića bio je pun (Twitter)
Više o

Hrvatska pomaže

,

humanitarni koncerti

Koncerti Hrvatska pomaže organizirani na trgovima u Zagrebu, Rijeci i Splitu prikupili su preko tri milijuna kuna za žrtve poplava, priopćili su s HRT-a koji je zajedno s Hrvatskom glazbenom unijom organizirao koncerte.

Dok su trajali veliki humanitarni koncerti, brojne osobe iz hrvatskog političkog, kulturnog i sportskog života javljale su se na telefone u pozivnom centru, a među njima su bili i predsjednik Vlade Zoran Milanović te hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Do ponoći je na broj 060 90 11 ostvareno 525.910 poziva kojima je sakupljeno 3.286.937 kuna.

Koncerte su organizirali Hrvatska glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija, uz pomoć Zagreba, Splita i Rijeke, te Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog Crvenog križa, a izravno su se prenosili na Hrvatskoj televiziji, drugom programu Hrvatskog radija, te radio Puli, Rijeci, Zadru, Kninu, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i na radio Sljemenu.

Hrvatska glazbena unija priopćila je da im se javilo više od 120 izvođača koji su željeli nastupiti, no u tako kratkom vremenu nije bilo moguće organizirati višednevne koncerte pa se razgovara s HRT-om i drugim gradovima da ovo bude tek početak kontinuiranih akcija pomoći, koje bi trajale do kraja ove godine, a po potrebi i duže.

27.05.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh