« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
PRITUŽBE

Državna matura iz matematike na B razini izazvala val negodovanja

Kao i svake godine, državna matura izaziva kontroverze, a ove godine su se maturanti obrušili na matematiku na B razini

Opet se netko zaigrao s pitanjima?
Opet se netko zaigrao s pitanjima? (Arhiva)
Više o

državna matura

,

matematika

,

B razina

Državna matura iz matematike za B razinu izazvala je pravi val mailova maturanata koji se žale na izuzetno teška pitanja koja su, po njima, daleko iznad razine koju bi trebali polagati.

Većina protestnih mailova došla je od maturanata strukovnih škola koji, nažalost, nisu previše ulazili u detalje samih pitanja, a kamoli poslali nekoliko primjera iz kojih bi se to moglo nedvojbeno zaključiti.

Žale se na "dvosmislena pitanja", ma što to zapravo značilo, a do sada smo uspjeli shvatiti i da je postojalo neko pitanje s plesačicama koje im je bilo posebno teško.

Je li uistinu test koji polaže 70 posto prijavljenih na državnu maturu stvarno tako težak, ne možemo tvrditi sa sigurnošću, no kako smo primili nekoliko protestnih mailova od gimnazijalaca koji to tvrde, moguće je da su se Ministarstvo i Centar za NVVO opet malo zaigrali s pitanjima.

Naravno, maturanti traže da se sada snizi prag kako bi imali makar neke šanse za upis na fakultete, no kako svi protestni mailovi idu medijima, a ne na pravu adresu u Ministarstvo, ne vjerujemo da će se nešto promijeniti.

27.05.2014. 17:16:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh