« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
NAJAVE

Porinima ovjenčani "Pandaland" Zvjezdan Ružić Sexteta ovaj petak uživo u Zagrebu

Spaja kineske tradicionalne skladbe sa svojim autorskim skladateljskim stilom te predstavlja kinesku glazbu u jednom posve novom i drugačijem izričaju.

Zvjezdan Ružić sprema show
Zvjezdan Ružić sprema show (Arhiva)

Vrijeme je za nove koncerte u sklopu programa Jazz Point Novi Zagreb! Ovaj travanj u goste nam dolazi Zvjezdan Ružić Sextet koji će nam predstaviti skladbe sa zadnjeg albuma "Pandaland" u kojem inspiriran kineskim turnejama sa "Zvjezdan Ružić Sextetom" spaja kineske tradicionalne skladbe sa svojim autorskim skladateljskim stilom te predstavlja kinesku glazbu u jednom posve novom i drugačijem izričaju.

Članovi Zvjezdan Ružić Sexteta:

Zvjezdan Ružić - klavir, mellotron
Tomaž Gajšt - truba
Vojkan Jocić - sopran saksofon
Lenart Krečič - tenor saksofon
Miha Koren - kontrabas
Adriano Bernobić - bubnjevi

Zvjezdan Ružić, pijanist i skladatelj, trostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade "Status" u kategoriji "Jazz Klavir", koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock scene, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, od kojih su "The Knightingale Cabaret" i "Elfin Farewell" nagrađivani Porinom za najbolju jazz skladbu.

A na ovogodišnjem Porinu u Rijeci Ružića očekuju čak tri nominacije za album "Pandaland"! Glazbenik koji je u samo 30 godina života glazbom proputovao pola svijeta, nastupao u prestižnim dvoranama poput "Schoenberg Hall" na sveučilištu UCLA u Kaliforniji, čuvene "Arene Budokan" gdje je nastupio sa svjetskom senzacijom "2 Cellos", najstarijoj koncertnoj dvorani u Shanghaiju - "Cadillac Shanghai Concert Hallu" - koju je napunio sa svojim sextetom.

Uz to se može pohvaliti s dvije velike turneje po Kini, na kojima je izvodio svoju autorsku glazbu te osvojio srca Kineza s novim albumom "Pandaland".

08.04.2019. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh