« Žene
objavljeno prije 12 godina
DISKRIMINACIJA

Popularni ste na Facebooku koliko su vam prijatelji lijepi

Žene najviše mogu profitirati u povećanoj popularnosti na Facebooku na temelju zgodnih prijatelja oba spola

Budite privlačniji potencijalnim prijateljima
Budite privlačniji potencijalnim prijateljima (Shutterstock)
Više o

Facebook

,

fotografije

,

facebook prijatelji

,

prijateljstvo

Lijepi prijatelji na Facebooku utječu na našu popularnost, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u International Journal of Web Based Communities. Jednostavan test dao je mogućnost ispitanicima da ocijene društvenu privlačnost nasumce pokazanih profila na Facebooku.

Za potrebe istraživanja napravljena su po dva profila za svaku osobu, na jednom su bile slike s dva lijepa prijatelja, a na drugom s dva neprivlačna. Svi su ostali podaci bili identični, sve do interesa za glazbu i filmove.

Profili s privlačnim prijateljima postigli su 20 posto bolje rezultate, a to se naročito odnosilo na ženske profile, koji su najviše gubili ili dobivali od fotki prijatelja. Zaključak voditelja istraživanja dr. Pieta Kommersa je da odluke o prijateljstvu na Facebooku imaju izravnu vezu s pretpostavljenom reproduktivnom kompetencijom, jednostavnije rečeno privlače nas ljudi koji su zdravi, sretni i seksualno produktivni.

Stoga, kad stavljate fotke s tuluma na Fejs, potrudite se probrati one na kojima su oko vas najbolji primjerci oba spola s kojima ste partijali, pa će vas budući frendovi puno radije potvrđivati.

03.06.2012. 14:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh