« Žene
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ČAROBNI DODIR

Muški dodir može 'zapaliti' žene

Kada muškarac dodirne ženu temperatura njene kože poraste, a u nekim slučajevima i za jedan stupanj

Fotografija vijesti
Više o

dodir

,

muškarci i žene

,

emocije

,

temperatura

,

seksualno uzbuđenje

Tajne muško-ženskog odnosa još dugo neće biti otkrivene, no ono što je sigurno jest da momci mogu imati čaroban dodir koji djevojke ne ostavlja ravnodušnima. Naime, otkriveno je da fizički kontakt kod žena uzrokuje porast temperature kože, pogotovo na licu i prsima.

"Kada je žene dodirnuo muški ispitivač zabilježen je porast temperature tijela, a kod nekih djevojaka zabilježen je skok za jedan stupanj Celzija", rekla je dr. Amanda Hahn, voditeljica studije provedene na sveučilištu St. Andrews.

Kako bi uvidjeli utjecaj emocija na temperaturu kože, znanstvenici su mlade, heteroseksualne žene podijelili u dvije grupe i snimali ih toplinskom kamerom za vrijeme normalne interakcije s ispitivačima različitog spola. Muški ili ženski ispitivač, ovisno o grupi, "slučajno" su dodirivali volonterke po dlanovima, rukama, prsima ili licu.

Dodir ispitivača oba spola po dlanovima i rukama volonterkama je u prosjeku podignuo temperaturu kože za 0.1 stupanj Celzija. S druge strane, kada je muški ispitivač dodirnu lice i prsa volonterki zabilježen je prosječni porast temperaturi kože za 0.3 stupnja Celzija.

"Prilikom eksperimenta nismo manipulirali osjećajima volonterki. Za dramatične reakcije odgovorna je suptilna društvena interakcija s ispitivačem. Promjena temperature tijela bila je nesvjesna reakcija", objasnila je dr. Hahn.

Znanstvenici smatraju da će im ova studija pomoći u razvijanju neinvazivnih tehnika za proučavanje seksualnog uzbuđenja te za kreiranje preciznijih detektora laži.

30.05.2012. 11:03:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh