« Život
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
TREND

Popularna djeca češće puše od ostalih

Popularnost u školi usko je povezana s početkom pušenja, pa izgleda da pušenje nije postalo nepopularno unatoč svim kampanjama

Popularna djeca puše više od nepopularne
Popularna djeca puše više od nepopularne (Arhiva)
Više o

pušenje

,

djeca

,

prestanak pušenja

,

kampanja

,

početak pušenja

Popularnost pušenja, kako je pokazalo najnovije istraživanje na Sveučilištu Južna Kalifornija, ne opada unatoč svim kampanjama za prestanak pušenja. Naime, popularnost u školi usko je povezana s popularnošću pušenja, tako da popularna djeca najčešće postaju pušači, i to ranije od ostalih.

Preko 80 posto Amerikanaca počelo je pušiti prije 18. godine života, a skoro 20 posto srednjoškolaca popušilo je barem jednu cigaretu, do je 9 posto žvakalo duhan.

Tinejdžeri su u ispitivanju odgovarali na pitanja da li puše i koliko, koliko njihovih kolega puši i što njihovi najbliži prijatelji misle o pušenju. Odgovor je porazan za sve kampanje protiv pušenja, jer su svi odgovorili da puše najpopularnija djeca u školi. 

Istraživanje je pokazalo da popularna djeca počinju pušiti ranije od ostalih, no na njihovu odluku o početku pušenja utječe upravo popularnost i mišljenje prijatelja.

Kako je ovo već četvrto istraživanje s istom temom, očito je da su pusti milijuni dolara ulupani u kampanje protiv pušenja potpuno promašili metu.

09.09.2012. 09:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh