« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

Popravite i najgori dan u ovih par koraka

Svatko od nas ima moć promijeniti perspektivu i učiniti i najgori dan boljim. Ono što trebamo je isprobati ovih nekoliko tehnika

Svaki dan može postati bolji
Svaki dan može postati bolji (Arhiva)
Više o

loš dan

Loš dan ima svatko od nas, no kad to postane gotovo pa pravilo, vrijeme je da promijenite neke stvari i započnete svaki dan mijenjati u svoju korist.

Svatko od nas ima moć promijeniti perspektivu i učiniti i najgori dan boljim. Ono što trebamo je isprobati ovih nekoliko tehnika.

Budite zahvalni - "Prije sam često znala imati loše dane, a i sad se 'zalomi' pokoji. No, kroz umjetnost zahvalnosti pronašla sam jednostavan način kako da ih pretvorim u dobre. Kada idem na počinak odgovorim pismeno na tri pitanja: Na čemu sam zahvalna danas?, Što otpuštam danas? Što pozdravljam danas? Kada odgovorim, shvatim da i nije bilo loše i spremana sam za novi dan", kaže životna trenerica Tash Pieterse.

Krenite ispočetka - ako stvari krenu nizbrdo, stanite i krenite ispočetka. "Ja neprestano započinjem novi dan, bez obzira koliko je sati. Jednostavno osvijestim na čemu sam zahvalna i kako se želim osjećati", kaže Kelly Rudolph, životna trenerica. 

Plešite - "Svi znamo kolike su dobrobiti kretanja, ali ništa mi ne diže raspoloženje kao ples. Govorim o onome kad pojačate svoju najdražu pjesmu i plešete kao da ništa oko vas ne postoji. Plešite cijelim tijelom na najjače dok ne osjetite da vam se u prsima žari... oko 30 sekundi. Nakon toga ćete, jamčim vam, biti sretniji, dobro protreseni, mračno raspoloženje bit će izbrisano, a vaši srce i um bistri i spremni za nastavak bitke", kaže organizatorica vjenčanja Lorna Reeves.

Prepoznajte zbivanja - "Kad primim lošu vijest, pomaže mi da u miru promislim o njoj, bez osuđivanja i emocija, kako bih je mogla procesuirati. Najbolji način da preokrenem loš dan u dobar je da prakticiram zahvalnost, pišem dnevnik zahvalnosti i vježbam na svježem zraku", kaže životna trenerica Susan J. Hilger.

Promijenite rutinu - "Kada dan postane težak, zatvorim oči, opustim tijelo i usredotočim se na disanje sve dok stres ne izađe iz zadnje stanice u tijelu. Ispraznim glavu od misli i fokusiram se na traženje pjesme koja će pozitivno utjecati na mene, podići mi duh i vibraciju", kaže glazbenik Craig Dubecki. 

 

09.05.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh