Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2019. 13:01:00
SAVJETI

Popravite i najgori dan u ovih par koraka

Svatko od nas ima moć promijeniti perspektivu i učiniti i najgori dan boljim. Ono što trebamo je isprobati ovih nekoliko tehnika

Svaki dan može postati bolji
Svaki dan može postati bolji (Arhiva)

Loš dan ima svatko od nas, no kad to postane gotovo pa pravilo, vrijeme je da promijenite neke stvari i započnete svaki dan mijenjati u svoju korist.

Svatko od nas ima moć promijeniti perspektivu i učiniti i najgori dan boljim. Ono što trebamo je isprobati ovih nekoliko tehnika.

Budite zahvalni - "Prije sam često znala imati loše dane, a i sad se 'zalomi' pokoji. No, kroz umjetnost zahvalnosti pronašla sam jednostavan način kako da ih pretvorim u dobre. Kada idem na počinak odgovorim pismeno na tri pitanja: Na čemu sam zahvalna danas?, Što otpuštam danas? Što pozdravljam danas? Kada odgovorim, shvatim da i nije bilo loše i spremana sam za novi dan", kaže životna trenerica Tash Pieterse.

Krenite ispočetka - ako stvari krenu nizbrdo, stanite i krenite ispočetka. "Ja neprestano započinjem novi dan, bez obzira koliko je sati. Jednostavno osvijestim na čemu sam zahvalna i kako se želim osjećati", kaže Kelly Rudolph, životna trenerica. 

Plešite - "Svi znamo kolike su dobrobiti kretanja, ali ništa mi ne diže raspoloženje kao ples. Govorim o onome kad pojačate svoju najdražu pjesmu i plešete kao da ništa oko vas ne postoji. Plešite cijelim tijelom na najjače dok ne osjetite da vam se u prsima žari... oko 30 sekundi. Nakon toga ćete, jamčim vam, biti sretniji, dobro protreseni, mračno raspoloženje bit će izbrisano, a vaši srce i um bistri i spremni za nastavak bitke", kaže organizatorica vjenčanja Lorna Reeves.

Prepoznajte zbivanja - "Kad primim lošu vijest, pomaže mi da u miru promislim o njoj, bez osuđivanja i emocija, kako bih je mogla procesuirati. Najbolji način da preokrenem loš dan u dobar je da prakticiram zahvalnost, pišem dnevnik zahvalnosti i vježbam na svježem zraku", kaže životna trenerica Susan J. Hilger.

Promijenite rutinu - "Kada dan postane težak, zatvorim oči, opustim tijelo i usredotočim se na disanje sve dok stres ne izađe iz zadnje stanice u tijelu. Ispraznim glavu od misli i fokusiram se na traženje pjesme koja će pozitivno utjecati na mene, podići mi duh i vibraciju", kaže glazbenik Craig Dubecki. 

 

09.05.2019. 13:01:00
http://metro-portal.hr/popravite-i-najgori-dan-u-ovih-par-koraka/118359/