« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
FORA

POP IN radionica TRAMVAJ u nedjelju 7. lipnja 2020.

Tramvaj M 24 je proizveden u pogonima ZET-a u Savskoj cesti 18, na mjestu gdje je danas Tehnički muzej i gdje je nekada bila tramvajska remiza

Nauičite sve o tramvaju
Nauičite sve o tramvaju (Arhiva)
Više o

tramvaj

,

TMNT

"Od pera do podmornice" naziv je vodiča za mlade posjetitelje kroz stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tema svake od radionice je pojedini muzejski predmet predstavljen u vodiču. Cilj ovih radionica je upoznavanje javnosti sa stalnim postavom muzeja.

Tema radionice Tramvaj, u nedjelju, 7.6.2020., je tramvaj M 24 iz 1924. godine. 

Voditelj programa: Katarina Ivanišin-Kardum, viši kustos pedagog, 099/692 4805

Tramvaj M 24 je proizveden u pogonima ZET-a u Savskoj cesti 18, na mjestu gdje je danas Tehnički muzej i gdje je nekada bila tramvajska remiza. Konstruirao ga je ing. Dragutin Mandl. Tramvaj je vozio ulicama Zagreba od 1924 do 1975. godine, nakon čega je u vlasništvu Muzeja. Dobrotom ZET-a 1991. godine tramvaj je restauriran i nedjeljom prometuje ulicama Zagreba u jednosatnoj vožnji. U ožujku 2020. kao jedna od mjera suzbijanja COVID-19 pandemije, uz obustavljanje rada muzeja, privremeno je obustavljena i vožnja tramvajem. Vjerujemo da će naši posjetitelji vrlo skoro opet moći u tu, posebno u toplijim mjesecima, ugodnu vožnju. 

U međuvremenu smo pripremili radionicu izrade modela našeg tramvaja, kad već vožnja u pravom nije moguća! Model tramvaja s radionice sudionici će moći ponijeti sa sobom. 
Radionica je namijenjena svim uzrastima. 

Doći i ostati (pop-in) može se po želji unutar dva sata trajanja radionice, od 10 do 12 sati. Prijava nije potrebna. Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja, u iznosu od 20 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet zbirkama je besplatan).

04.06.2020. 17:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh