« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
ZORAN MILANOVIĆ:

Ponavljači padaju razred

Predsjednik SDP-a u Karlovcu je izjavio kako njegova stranka želi "svesti u razumne i socijalno prihvatljive okvire privatizacijske tajkune".

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

HDZ

,

Zoran Milanović

,

HNS

,

SDP

,

lokalni izbori

,

Karlovac

,

afera kamioni

,

Jasna Plevnik

,

porez na kapitalnu dobit

,

Dario Janković

SDP nije za ukidanje vjeronauka, za legalizaciju droga, nije za oporezivanje kravice i zemljice, nego za porez na kapitalnu dobit, to jest za oporezivanje bogatih, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas u Karlovcu na konferenciji za novinstvo kandidata za karlovačkog župana i gradonačelnika koalicije SDP-HNS i nezavisne kandidatkinje Jasne Plevnik.

Kada netko i dvije godine nakon laganja u izbornoj kampanji ponovno ima potrebu koristiti se istim lažima, nije ništa drugo nego ponavljač i past će razred, ocijenio je Milanović. Istaknuo je da je "porez na kapitalnu dobit porez na bogate jer SDP želi svesti u razumne i socijalno prihvatljive okvire privatizacijske tajkune", a oni su, kako je ocijenio, "zna se - prijatelji".

Komentirajući današnje zaključke saborskoga Istražnog povjerenstva za nabavu vojnih kamiona, Milanović je ustvrdio kako je sve to "proceduralno nasilje kako bi se opstruirala istraga". Kako je rekao, "ljudima je sve jasno", te očekuje da će se slučajem dalje baviti pravosudna tijela.

Zamoljen da komentira današnju poruku Hrvatske biskupske konferencije vjernicima da na izborima glasuju za kandidata koji se zauzima "za mir i pravdu, za istinu o hrvatskoj prošlosti i Domovinskom ratu, neradne nedjelje, a protiv droge i svih ovisnosti, mita i korupcije, pornografije i prostitucije", Milanović je rekao da u toj poruci prepoznaje "ponajviše SDP".

Pozvao je birače, sve vjernike, pa i katolike, da na izborima svoj glas daju upravo onima koji se bore za jednakost, pravednost, za socijalni nauk i ravnomjeran razvoj Hrvatske.

Govoreći o Karlovcu, u kojem je u protekle četiri godine na vlasti HDZ, istaknuo je da je to sredina koja bi morala biti razvijenija jer za to ima sve preduvjete, te je dodao da je SDP upravo zbog takvih sredina "za Hrvatsku novoga društvenog dogovora", a ne za sadašnji HDZ-ov loš i potrošen model "sa zgrtanjem novca na jednu hrpu ispred sebe".

Dario Janković (SDP), kandidat za gradonačelnika, i Bruno Kurelić (SDP), kandidat za župana, rekli su da za Karlovac promjena nabolje počinje 17. svibnja samo ako građani iziđu na izbore i izaberu promjenu.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika i nezavisna kandidatkinja Jasna Plevnik izjavila je da je stala uz Jankovića "jer on zna i može pokrenuti razvoj" te zbog toga što je pošten, a u Karlovcu je "na djelu nedostatak etičkog ponašanja". (hina/metro-portal)

11.05.2009. 21:20:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh