« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Gotova sezona grijanja

HEP Toplinarstvo od sutra zatvara ventile

(Corbis)
Više o

sezona grijanja

,

grijanje toplana

Tvrtka HEP-Toplinarstvo priopćila je da u srijedu, 13. svibnja, završava ogrjevnu sezonu za 115.774 kućanstava i 5.910 poslovnih prostora u gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku.

Tijekom sezone grijanja, koja je započela u rujnu 2008., HEP-Toplinarstvo je potrošačima isporučilo 1.598.205 MWh ogrjevne topline, što je za oko 4 posto manje u odnosu na prethodnu ogrjevnu sezonu. Proteklu sezonu grijanja u HEP-Toplinarstvu ocjenjuju uspješnom, unatoč otežanim uvjetima poslovanja.

"Iako je naš posao tijekom ove sezone grijanja bio otežan zbog reducirane isporuke prirodnog plina za naša proizvodna postrojenja početkom siječnja, HEP-Toplinarstvo je spremno dočekalo plinsku krizu, te je ostvarilo kvalitetnu i kontinuiranu opskrbu toplinskom energijom za sve svoje potrošače", izjavio je Robert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva d.o.o.

Kao i proteklih godina, HEP-Toplinarstvo će od 15. svibnja započeti s remontom svojih postrojenja, a u pogonu će biti samo oni dijelovi sustava koji se koriste za grijanje sanitarne tople vode, odnosno oko 15 posto instaliranih kapaciteta.

Iz HEP-Toplinarstva podsjećaju potrošače kako je dužnost suvlasnika zgrada održavati unutrašnje instalacije grijanja, o čijoj se ispravnosti brinu preko predstavnika suvlasnika i upravitelja zgrada koristeći sredstva pričuve.

Radove na kućnim instalacijama organiziraju sami potrošači. Prije radova iz instalacija je obavezno isprazniti pogonsku vodu, što obavljaju isključivo djelatnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev upravitelja ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade. pojašnjava Krklec.

Svi radovi na unutrašnjim instalacijama trebaju se obaviti izvan sezone grijanja, a moraju biti završeni prije početka razdoblja spremnosti za novu ogrjevnu sezonu, odnosno prije 15. rujna 2009., jer od tog datuma automatska regulacija u toplinskim stanicama otvara grijanje čim vanjske temperature padnu ispod 17 stupnjeva celzijusa, navode iz HEP Toplinarstva. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 11:39:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh