« Seks
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MMM

Pomirbeni seks - mit ili istina?

Pomirbeni seks često se proglašava najboljim, a kad se pogleda što se zbiva u tijelu prije i za vrijeme takvog seksa, čini se da to nije daleko od istine

Dobra svađa - dobar seks
Dobra svađa - dobar seks (Arhiva)
Više o

seks

,

testosteron

,

najbolji seks

,

oksitocin

,

pomirbeni seks

Pomirbeni seks prati glas najboljeg i o njemu se često pričaju priče koje zvuče bajkovito i nestvarno, no kad malo bolje zavirimo pod ljudsku haubu i proučimo kemijske reakcije u tijelu, vidjet ćemo da se radi o - istini.

Naime, za pomirbeni seks trebamo prvo jednu dobru, sočnu svađu - kako bi došli do nje, u našem tijelu mora se podići raziina hormona, a naročito testosterona. Kako je on zadužen i za libido, evo prvog znaka da će poslije biti vatrometa.

Druga stvar su hormoni koji se oslobađaju tijekom seksa - oni izazivaju osjećaj euforije, jednostavno brišu stres i negativne osjećaje. Seks će biti bolji i zbog još jednog, vrlo važnog razloga - seks prepun strasti ruši ograde u glavi, odmah ubacuje i žene i muškarce u pravu brzinu i ne misli se ni o čemu drugome osim o užitku.

Na kraju, orgazam uzrokuje otpuštanje oksitocina, hormona zbližavanja, a što je orgazam gromovitiji, i oksitocina će biti više ... posljedično, ostat ćete zagrljeni i mazni, uskoro spremni za još jednu rundu.

Nije da vam sugeriramo da bi se trebali posvađati, no kad vam se to dogodi, ne zaboravite iskoristiti situaciju ....

25.03.2015. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh