« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Pomahnitali američki vojnik optužen za 17 ubojstava

Protiv narednik Robert Bales podignuta je optužnica za za 17 ubojstva s predumišljajem i 6 pokušaja ubojstva u afganistanskoj pokrajini Kandaharu

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Afganistan

,

ratni zločin

,

ubojstvo civila

,

Robert Bales

Narednik Robert Bales, američki vojni veteran, optužen je u petak za 17 ubojstva s predumišljajem i 6 pokušaja ubojstva u afganistanskoj pokrajini Kandaharu prošloga tjedna, priopćila je američka vojska u Afganistanu, javlja Hina.

Ovaj američki vojnik 11. ožujka je napustio svoju bazu, ulazio u kuće afganistanskih seljaka u najmanje dva sela i pobio civile u pokolju koji je teško opteretio odnose Sjedinjenih Država i Afganistana.

Ranija izvješća o incidentu su govorila o 16-ro žrtava, među kojima je devetero djece i tri žene.

Bales (38) je služio tri puta u Iraku i ovo mu je bila prva u Afganistanu. Njegov vojnički dosje je besprijekoran, ali je imao problema u svom privatnom poslovnom životu, pa je tako zbog loših investicija izgubio kuću na Floridi.

Njegov odvjetnik je rekao u petak da njegov klijent ima rupe u sjećanju i ne razumije u potpunosti optužbe protiv njega.

Bales se nalazi u samici u vojnom zatvoru Leavenworthu u Kansasu a postupak protiv njega će se vjerojatno voditi u njegovoj matičnoj bazi Lews-McChrod blizu Tacome u državi Washington.

23.03.2012. 22:03:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh