« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
ZANIMLJIVO

Položaj spavanja puno govori o osobnosti

Pred san ljudi se namještaju u omiljeni položaj, a iako misle da je zauzimanje takve poze samo način da im bude ugodno, ona puno govori o karakteru

Spavanje na leđima karakteristika je tvrdoglavih
Spavanje na leđima karakteristika je tvrdoglavih (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

položaj spavanja

,

spavanje na trbuhu

,

spavanje na leđima

,

spavanje na boku

Položaj u kojem spavate govori puno o našem karakteru, tvrde stručnjaci koji kažu da namještanje u omiljen položaj prije spavanja nije samo način da vam bude ugodno u krevetu već i jasan pokazatelj zdravlja.

Naime, osobe koje spavaju na boku i u položaju fetusa često su zabrinute, kažu stručnjaci, dodajući da su zapravo vrlo osjetljive osobe koje su naizgled vrlo snažne. Uz to, spavanje na boku može pritisnuti živce u rukama i nogama, što može uzrokovati kroničnu bol.

Spavanje na trbuhu s raširenim rukama, često nazvan i položaj slobodnog pada, govori da osoba često ima osjećaj da nema kontrolu nad onim što joj se događa u životu.

Glava je kod spavanja na trbuhu okrenuta lijevo ili desno. Takav položaj uzrokuje napetost u vratu uz posljedično grčenje mišića i kroničnu bol, a istezanje vrata da bi se u položaju na trbuhu moglo disati preekstremno je za tijelo.

Spavanje na leđima s rukama uz tijelo znači da je osoba nefleksibilna, rigidna, tvrdoglava i voli vladati. Ali, ako su ruke iznad glave, ona je spremna slušati i pomoći drugima, i dobar je prijatelj.

Spavanje na leđima dobro je za bolove u tom dijelu tijela jer je kralježnica ispružena, a pritisak na ekstremitete minimalan, no uz to ono može uzrokovati hrkanje i apneju, dva stanja koja mogu biti prilično neugodna za partnere. 

16.06.2015. 18:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh