« Seks
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
online avantura

Polovica ljubitelja cyberseksa vara svoje partnere

Psiholozi kažu da je prevara partnera preko interneta jednaka onoj u stvarnom svijetu

(Getty Images)
Više o

cyberseks

,

Marcus Squirrell

,

istraživanje seksualnosti

Stručnjaci kažu da je cyberseks normalna seksualna aktivnost. Psiholozi nam pak govore da je prevara partnera na internetu jednaka onoj u realnom svijetu.

Potvrdila je to studija provedena u Australiji. Istraživanje je pokazalo da je čak polovica ljubitelja cyberseksa već zauzeta, te time vara svog stalnog partnera.

Znanstvenici sa Sveučilišta Swinburne pratili su 1325 osoba koje prakticiraju online seksualne aktivnosti. Psiholog Marcus Squirrell kaže da je pritom cyberseks bio okarakteriziran kao bilo koja seksualna aktivnost - od skidanja erotskih fotografija pa sve do chata u posebnim 'sobama' za seks ili masturbacije pred web kamerom.

Analiza odgovora ljubitelja cyberseksa pokazala je da 55 posto njih živi u braku ili u ozbiljnoj vezi, pa samim time svog partnera varaju. Važan je i podatak da se 65 posto ispitanika koji su imali online seksualno iskustvo s drugom osobom našlo s tim osobama i uživo.

- Chat mnogima može biti sigurno mjesto za istraživanje seksualnosti, a osobama homoseksualne orijentacije može pomoći u otvaranju - tvrdi dr. Squirrell.

Međutim, čim cyberseks postane svakodnevna aktivnost, može dovesti do ozbiljnih psihosocijalnih problema.

13.04.2014. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh