« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
GRAĐANSKI NEPOSLUH

Policija uhitila Georgea Clooneya na prosvjedu u Washingtonu

Clooney optužuje sudanskog predsjednika Omara al-Bašira da namjerno izaziva humanitarnu krizu i blokira dopremu pomoći i hrane

Fotografija vijesti
Više o

George Clooney

,

Sudan

,

Južni Sudan

Za vrijeme prosvjeda ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu policija je uhitila i slavnog američkog glumca i aktivista Georgea Clooneya, i to zbog građanskog neposluha, prenosi Hina.

Clooney je sudjelovao u prosvjedu kojim se željelo upozoriti na humanitarnu krizu u nasilnom području između Sudana i Južnog Sudana. Priveden je i njegov otac Nick i drugi aktivisti. Uhićeni su jer su se triput oglušili na upozorenje da ne prelaze policijsku liniju ispred veleposlanstva. S lisičinama na rukama smješteni su u vozila američke tajne službe.

Clooney je gorljivi aktivist za ljudska prava u Sudanu i bio je veliki pobornik neovisnosti Južnog Sudana. Nekoliko je puta putovao u to područje, a u četvrtak se sastao i s predsjednikom Barackom Obamom kako bi mu ukazao na tamošnju humanitarnu katastrofu.

Clooney optužuje sudanskog predsjednika Omara al-Bašira da namjerno izaziva humanitarnu krizu i blokira dopremu pomoći i hrane u planinsko područje Nuba na granici dviju zemalja.

16.03.2012. 17:38:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh