« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
STEŽE SE OBRUČ

Policija u Republici Srpskoj intenzivno traga za Draganom Paravinjom

Paravinju traži hrvatska policija zbog sumnje da je vozio kamion u koji se ukrcala 17-godišnja Antonija Bilić

Fotografija vijesti
Više o

Antonija Bilić

,

Dragan Paravinja

Stanislav Čado, ministar unutarsnjih poslova Republike Srpske izjavio je kako policija traga za Draganom Paravinjom a u tomu im pomažu psi tragači i helikopter, javlja Hina.

"U tijeku je opsežna i ozbiljna pretraga terena. Nadam se da ćemo uspjeti locirati tu osobu", kazao je Čađo u izjavi za središnji dnevnik TV RS Čađo koji se i osobno nalazi na području sela Donji Srđevići gdje je Paravinja lociran.

U razgovoru za Dnevnik HTV-a Čađo je rekao da policija provodi potragu uz pomoć helikoptera i pasa tragača. Dodao je da je teren na kojem se traga šumovit, brežujkast, ali vjeruje da su na dobrom putu.

Potvrdio da je policija uhitila njegovu suprugu koja je odvedena na kriminalističku obradu u policijsku postaju Srbac.

Hrvatska policija poslijepodne je potvrdila da je Dragan Paravinja lociran na području Dervente i Prnjavora. Neki mediji prvo su objavili da je Paravinja uhićen u Republici Srpskoj a kasnije su se pojavile informacije da je uspio pobjeći.

Prema medijskim izvješćima, Paravinja je pred policijskom potjerom pobjegao prema obroncima planine Motajice.

Policija RS je, kaže Čađo, do sada utvrdila da je Paravinja tamo stigao u osobnom automobilu zajedno sa suprugom.

Prema navodima medija, u selu Donji Srđevići kod Srpca živi Paravinjin ujak pa se pretpostavlja da se namjeravao tamo skriti.

Policijska je pretraga u večernjim satima usmjerena na šumu u okolici sela. Uz policajce iz više policijskih postaja u potrazi su angažirani i pripadnici posebne policijske postrojbe iz Banja Luke. Cijelo područje je blokirano i novinarima nije moguć pristup.

Paravinja je navodno vozio kamion zagrebačkih oznaka, plave kabine i sive cerade u koji se navodno ukrcala 17-godišnja Drnišanka Antonija Bilić kojoj se od 7. lipnja izgubio svaki trag.

No, u hrvatskom MUP-u kažu da Paravinja nije osumnjičen već im je ključna osoba za daljnji smjer kriminalističkog istraživanja.

Tek se nalazima vještačenja tragova izuzetih iz spornog kamiona koji je navodno vozio Paravinja može utvrditi je li on osumnjičen za nestanak Antonije Bilić.

Paravinja je u Srbiji osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja, a budući da je nedostupan tamošnjim vlastima, za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Republika Srpska za njim također traga zbog silovanja.

23.06.2011. 21:19:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh