« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
DEŽELA

Hrvatska i dalje Slovencima omiljena turistička destinacija

Naši dragi susjedi ni ove nas godine neće iznevjeriti te će više od polovice slovenskih turista ljetovati na našoj obali

Više o

Slovenija

,

turizam

Istraživanje agencije MasterIndex objavljeno u četvrtak pokazalo je kako skoro polovica od tri četvrtine Slovenaca koji namjeravaju putovati u inozemstvo planira ljetni odmor provesti u Lijepoj Našoj, prenosi Hina.

Istraživanje se već treću godinu za redom provodi za potrebe korporacije MasterCard Europe u suradnji s agencijom Mediana. Anketa o načinu plaćanja u inozemstvu i korištenju kreditnih kartica pokazala je da Slovenci za vrijeme boravka u inozemstvu kreditnim karticama uglavnom plaćaju iznose više od 15 eura, dok manje račune podmiruju gotovinom.

Za vrijeme ljetovanja u Hrvatskoj Slovenci kartice koriste manje nego u domovini, pa karticom plate u prosjeku 23 posto ukupno potrošenog iznosa, uglavnom na benzinskim crpkama i u veletrgovinama, ali i pri plaćanju hotelskih računa, pokazalo je istraživanje.

Kod odabira destinacije za godišnji odmor Slovenci najviše računa vode o čistoj prirodi, kvaliteti smještaja i hrani, a petina ih na odmor u Hrvatsku odlazi bez prethodne rezervacije smještaja, pokazalo je istraživanje.

Da će Slovenci i ove sezone unatoč ponešto smanjenim kućnim budžetima ostati vjerni ljetovanju u Hrvatskoj pokazala je i prošlog tjedna objavljena anketa Slovenske turističke organizacije. Po rezultatima tog istraživanja, čak je 55 posto od 856 ispitanika navelo da će godišnji odmor provesti u Hrvatskoj, 19 posto koristit će domaće turističke kapacitete, a za odmor u prosjeku namjeravaju potrošiti 541 euro po osobi.

23.06.2011. 17:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh