« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SRAMOTA

Policija spriječila prosvjednike da dođu do šatoraša

Petstotinjak prosvjednika krenulo je do Savske 66, gdje već četiri mjeseca u šatoru ispred Ministarstva branitelja nezakonito prosvjeduju hrvatski ratni vojni invalidi i veterani Domovinskog rata

Teror šatoraša ne može se zaustaviti, nažalost
Teror šatoraša ne može se zaustaviti, nažalost (Pokret Occupy Croatia)
Više o

Occupy Croatia

,

šatoraši

,

prosvjed protiv šatoraša

Na poziv pokreta Occupy Croatia od 14 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održao se prosvjedni marš ''Stop teroru šatoraša".

Petstotinjak prosvjednika krenulo je do Savske 66, gdje već četiri mjeseca u šatoru ispred Ministarstva branitelja prosvjeduju hrvatski ratni vojni invalidi i veterani Domovinskog rata. Ondje je trenutačno oko 200 branitelja.

Prosvjed je organiziran protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja, kako ističu u Pokretu, u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude ove zemlje. 

Ispostavilo se da ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti, nego postaju temeljne "vrijednosti" društvene zajednice - trenutačno se naočigled kompletne javnosti manifestiraju u Savskoj 66. Vlast prešutno dopušta širenje nacionalističke "ideologije" i jednako je odgovorna za eventualne posljedice kao i oporba. Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju - miču se iz fokusa pozornosti javnosti bitni ekonomski problemi, piše u priopćenju Pokreta.

Politička i javna scena zemlje od samog početka ovog "derneka" djeluje u skvrčenom strahu, panici od toga da ne naljuti domaću desnicu i dobije etiketu "lošeg Hrvata". Ucjena šatoraša je tolika da se rijetki ljudi usude i otvoreno progovoriti o tome na društvenim mrežama, a kamoli u stvarnosti. Oni koji se i usude progovoriti o tome, dobivaju prijetnje, čak i smrću. U ovoj zemlji nije nikad bilo dobro nositi etiketu "izdajnika naše stvari", smatraju u pokretu Occupy Croatia. Osim toga, šator u Savskoj 66 je ilegalan od prvog dana prosvjeda - skup bez prijave koji traje već više od sto dana, dodaju. 

Pokazalo se da u Hrvatskoj i dalje postoje jednakiji od drugih - interventna policija okomila se na prosvjednike i spriječila ih da dođu do šatoraša koji su, po običaju, blokirali promet Savskom što policiji nije predstavljalo problem, no mirna kolona prosvjednika koja se kretala nogostupom - jest. 

Što reći osim - sramota!

21.02.2015. 16:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh