« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
BLIŽI SE VRUĆA JESEN

Policija pripremila barikade u Radićevoj

Postaje vrlo očito da se vlastodršci spremaju za suočavanje s posljedicama svog 'rada'

(Boris Kovačev/Cropix)
Više o

Markov trg

,

Radićeva ulica

,

prosvjedi

,

policijske barikade

Službeno demantirane priče o tajnim treninzima policije za razbijanje prosvjeda i nabavci gumenih metaka već neko vrijeme kruže državom, a prije nekoliko dana ukazao se još jedan 'znak' navodno nepostojećih priprema vlasti za najavljene velike protuvladine prosvjede.

U zagrebačkoj Radićevoj ulici, kraj kućnog broja 30, prije nekoliko dana policija je bez dozvole stanara, koju su prema pravilima trebali dobiti, postavila metalne barikade koje se koriste za kontrole masa, odnosno blokadu prolaza. Prema lokaciji na kojoj su barikade postavljene jasno je kako bi im svrha trebala biti blokada prolaza prema Markovom trgu koji bi sa svojim vladinim i saborskim institucijama, lako mogao postati meta prosvjeda.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, predstavnik stanara zgrade Zvonko Keler zatražio je mišljenje stanara o postavljanju, odnosno 'odlaganju' barikada u dvorište zgrade, no kako stanari nisu izrazili svoje stavove o tome policiji nije imao što za reći, a oni su to, kako stoji u njegovoj obavijesti, shvatili kao odobravanje.

Iz policije još nema objašnjenja zašto su barikade prikladno odložene u Radićevoj, ali za pretpostaviti je da su bile u pripremi za prosvjed Hrvatske udruge sindikata, no kako tada nisu bile potrebne očito čekaju neka 'bolja vremena'.

Jesu li demanti o vježbama i gumenim mecima bili istina ili laž vjerojatno će se saznati prilično brzo - čim nezadovoljna raja pokuša zaviriti iza spornih torova za 'stoku sitnog zuba'.

19.09.2009. 18:03:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh