« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
GOSPODARSTVO, NE POLITIKA

Akcija Kupujmo hrvatsko održana na Trgu

Proizvode je predstavilo 280 tvrtki, a prisutni Vidošević i Bandić složili su se kako se ne radi o političkom događaju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

HGK

,

Kupujmo hrvatsko

,

Nadan Vidošević

,

Željka Antunović

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića danas se održava ovogodišnja akcija Hrvatske gospodarske komore 'Kupujmo hrvatsko', u kojoj svoje proizvode predstavlja 297 tvrtki i proizvođača.

Promotivna i prodajna akcija, kao jedna u nizu aktivnosti koju HGK provodi radi promicanja hrvatskog gospodarstva, započela je u Puli 20. travnja, a do sada je održana u 22 hrvatska grada.

Akciju 'Kupujmo hrvatsko' HGK je počela 1997. godine sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi. Od tada im se dodjeljuju znakovi "Izvorno hrvatsko", koji su do sada dobila 104, te "Hrvatska kvaliteta", znak koji je do sada dobilo 208 proizvoda.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević povodom zagrebačke akcije izjavio je kako nije riječ o političkom događaju, nego želji da se promoviraju kvalitetni hrvatski proizvodi. Kad takvih proizvoda bude više, nećemo govoriti o ekonomskoj krizi, kazao je. Vidošević je ocijenio da je u javnosti stvoren pritisak prema toj akciji, no naglašava da nije riječ o političkoj akciji te da ju ne iskorištava u svrhu svoje predsjedničke kampanje.

Predsjednik HGK u govoru je istaknuo kako istraživanja Komore pokazuju da 87 posto potrošača u Hrvatskoj preferira domaće proizvode, te je najavio da će se akcija 'Kupujmo hrvatsko' nastaviti.

Na akciji je sudjelovala i potpredsjednica Hrvatskog sabora Željka Antunović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te drugi uglednici iz političkog, gospodarskog i javnog života.

Zastupnica Antunović nije željela komentirati politički kontekst akcije 'Kupujmo hrvatsko', ali je istaknuvši priznanje proizvođačima izvornih i kvalitetnih hrvatskih proizvoda kazala da su oni danas istinske zvijezde, a ne političari.

Gradonačelnik Bandić nije želio odgovarati na pitanja o predsjedničkim izborima. Dodao je da ne može komentirati istraživanja o popularnosti predsjedničkih kandidata jer se nije kandidirao.

(Hina/Metro-portal)

19.09.2009. 14:44:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh