« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
OPREZ

Policija pojačano nadzire vozače oko Martinja

Nadzor vozača provodit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja

Pazite što radite!
Pazite što radite! (Arhiva)
Više o

kazne

,

policija

,

Martinje

Od 8. do 12. studenog 2019. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta (Martinja) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti, dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadzor vozača provodit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Uspostavit će se veći broj kontrolnih punktova čije će se lokacije češće mijenjati.

Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kada se očekuje povećana prisutnost vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u prometu na cestama.

Alkotestirat će se zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine vožnje, nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

10.11.2019. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh