« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Policija o akciji „Šok“

Preventivno privođenje završilo puštanjem bez kaznenih prijava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Vinko Rodić

,

akcija Šok

,

Josip Antić Zefo

,

Krojf

Sva šestorica uhićenih u policijskoj akciji "Šok" puštena su na slobodu bez kaznenih prijava, izvijestili su danas čelnici policije potvrdivši da je akcija provedena kako bi se spriječila "eskalacija sukoba", no to nisu pojasnili.

Ne navodeći imena uhićenih, policijski dužnosnici su na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije kazali da su svi pušteni bez kaznenih prijava, no da će podnijeti prekršajne prijave jer su u pretrazi osam stanova, jednog kafića i četiriju automobila pronašli tri ilegalna pištolja. Pronađeno je i streljivo, radio stanica, novac i "pismena korespodencija", no u akciji nije pronađena jedna tražena osoba.

Mediji od jučer pišu da su u akciji "Šok" uhićena trojica braće Rodić - Roko, Zoran i Sebastijan, te Josip Antić Zefa, Josip Glasnović Švabo i Ivan Marić te da se traga za Miljenkom Žajom Krojfom koji je u BiH.

Svi oni su od ranije poznati policiji po kaznenim djelima, a nagađa se da su braća Rodić pripremala osvetu za ubojstvo njihova 42-godišnjeg brata Vinka, kojeg je sredinom veljače ove godine nepoznati ubojica likvidirao u kafiću "Bugzy" u zagrebačkoj Dubravi.

Iz Ravnateljstva policije najavili su da će akcije slične "Šoku" i dalje provoditi jer, kako kažu, posao policije nije samo represija nego su nužne i preventivne aktivnosti.

Puno nade policija polaže u korespodenciju uhićenih. Po riječima načelnika zagrebačke kriminalističke policije Bože Guve ona bi im mogla pomoći u rješavanju još nekih kaznenih djela.

"S akcijom smo krenuli rano ujutro kako bi osumnjičene pronašli doma", kazao je Govo dodajući da akcija puštanjem osumnjičenih nije gotova, nego će potrajati duže vrijeme.

U policiji tvrde da se nitko od uhićenih za sada ne povezuje s nedavnim zločinima koji su potresli Zagreb.

Na pitanje hoće li u vezi s Miljenkom Žajom Krojfom koji je navodno u Hercegovini zatražiti pomoć Interpola, Guvo je kazao da to za sada neće učiniti te da policija nema podatke ima li on dvojno državljanstvo kako su naveli neki mediji.

Akciju "Šok" provela je zagrebačka policija i policijski nacionalni ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u suradnji s USKOK-om i SOA-om, a u pretragama stanova i drugih prostorija su sudjelovali i službenici Državnog inspektorata, Carinske i Porezne uprave, Sanitarne inspekcije i Inspektorata unutarnjih poslova zagrebačke Policijske uprave. (hina/metro-portal)

11.12.2008. 18:45:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh